1. Home
  2. Vesti
  3. U Švajcarskoj slupan retki Ferrari F40
U Švajcarskoj slupan retki Ferrari F40
0

U Švajcarskoj slupan retki Ferrari F40

426
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je prošlo više od 35 godina od kada je predstavljen, Ferrari F40 se i dalje smatra idealnim superautomobilom i postavlja standarde čak i u današnjim vremenima. Ne, nije bio najbrži, najmoćniji, pa verovatno ni najlepši model italijanskog proizvođača vozila, ali je svakako možda najbolje drumskog izdanja trkačkog vozila zajedno sa vozilima kao što su McLaren F1 i Porsche 959.

Proizvodio se od 1987. do 1992. godine i u tom periodu je pronašao 1.315 kupaca, a od tada uživa u velikom ugledu među kolekcionarima i ljubiteljima klasike.


Kao što smo spomenuli, F40 je drumsko izdanje trkačkog četvorotočkaša, i samim tim nije za amaterske vozače. Nije retkost da ih vidimo slupane na javnim putevima samo zato što bogati vlasnik nije znao kako da ih kontroliše, a današnja priča je predmet baš takve situacije.

Nedavno se u Švajcarskoj održao skup vlasnika Ferrarija koji su proslavili 75 godina postojanja italijanskog giganta. Nismo sigurni zašto je došlo do udesa, pošto ne postoji video snimak nesreće, ali jedan lokalni stanovnik kaže da je video udes.

On opisuje da je vlasnik modela F40 s priloženih fotografija previše brzo ušao u krivinu, izgubio kontrolu nad vozilom i da je prednjim delom superautomobila udario u zid. Na slikama možemo da vidimo da je zlosrećni F40 pretrpeo poveću štetu, ali ipak na sreću vlasnika, na tržištu postoji nekoliko samostalnih firmi kojima je Ferrari dao dozvolu da ponovo kreriaju delove njegovih velikana.

Među njima je i F40 pa samim tim je moguće naručiti potpuno novi prednji deo i napraviti ga da izgleda kao da je nov. Ne sumnjamo da je automobil takođe pod osiguranjem pošto se njegova vrednost procenjuje na preko tri miliona američkih dolara.


F40 inače pokreće 2,9-litarski motor sa osam cilindara koji razvija 470 konjskih snaga zahvaljujući turbo punjaču. Može se pohvaliti ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za oko četiri sekunde i maksimalnom brzinom od 323 km/h.

AutoRepublika

 

(426)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments