1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Sagitar – “Jetta” za Kineze
Volkswagen Sagitar – “Jetta” za Kineze
0

Volkswagen Sagitar – “Jetta” za Kineze

773
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen za nastup na kineskom tržištu koristi naziv Jetta kako bi označio vozilo koje nema dodirne tačke sa onim na šta su Evropljani navikli da se sretnu kada pročitaju ovaj natpis na poklopcu prtljažnika. Kineska Jetta je zapravo najbliži rođak sedan verziji omalenog Pola.

S druge strane, u Kini se naziv Sagitar koristi za model koji se na ostalim globalnim tržištima pojavljuje kao Jetta. Do sada, sedani Volkswagena namenjeni kineskim kupcima su se razlikovali samo po detaljima opreme, međutim Sagitar nove generacije je otišao korak dalje, pa sada nudi produženo međuosovinsko rastojanje u odnosu na verzije koje se nude drugde.

Dakle, razmak između osovina je sada duži za 45 milimetara, i iznosi 2.731 milimetar, što je za samo 6 centimetara manje nego što evropskim kupcima nudi Passat! Šta tek reći za ukupnu dužinu Sagitara, koja je zamalo identična kao kod pomenutog Passata: 4.753 spram 4.767 milimetara.

Unutrašnjost Sagitara se neznatno razlikuje u odnosu na novu Jettu. Proizvođač je obećao da će Sagitar dobiti i R-Line, više sportsku verziju.

Paleta agregata sedana namenjenog kineskom tržištu uključuje jedinicu 1.4 TSI sa 150 konjskih snaga, baš kao i kod Jette, ali koristi i stari motor označen sa 1.2 TSI koji isporučuje 115 “konja”. Za transmisiju su zaduženi petostepeni ručni menjač, kao i automatska DSG transmisija sa dvostrukom spojnicom i sedam stepeni prenosa.

Novi Sagitar već silazi sa proizvodnih traka postrojenja u vlasništvu kompanije zajedničkog poduhvata VW sa kineskim partnerom, FAW-Volkswagen. Početak prodaje je zakazan za prvi mesec proleća.

Ovde je još nešto interesantno vredno pomena. Sličan automobil se već proizvodi u Šangaju od strane firme nastale kroz zajednički poduhvat Volkswagena. Radi se o modelu Volkswagen Lavida Plus, a po dimenzijama je sličan Jetti. Ipak, poseduje sopstvena dizajnerska rešenja, kao i zasebne pogonske sklopove.

 AutoRepublika

(773)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments