1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj i za Chevrolet Sonic (Aveo)
Kraj i za Chevrolet Sonic (Aveo)
0

Kraj i za Chevrolet Sonic (Aveo)

249
0
Podelite sa prijateljima:

General Motors (GM) je nedavno objavio da će u skorijoj budućnosti ugasiti veliki broj svojih automobila da bi se kocentrisao na terence, krosovere i pikap kamionete. Na listi su se našli Chevrolet Cruze, Volt i Impala, Buick LaCrosse i Cadillac XTS (na listi je originalno bio i Cadillac CT6, ali on će preživeti barem još godinu dana).

Najveći američki proizvođač je sada dodao još jedno ime, a reč je o Chevroletu Sonic koji je u ostatku sveta poznatiji kao Aveo. Sonic je drugi najmanji model GM-a, odmah posle Sparka, a kroz svoju istoriju je prošao kroz nekoliko promena.

Kada je sadašnja generacija Avea debitovala 2012. godine, na globalnim tržištima ime američkog modela je promenjeno u Sonic da bi se zaboravila sramna prošlost. Kupac je mogao da bira između hedžbeka sa petoro vrata i limuzine, a na kratko je dobio dostupan i sportski RS model.

Iako nije dobio povećanje snage više od standardnih 140 „konja“, RS se mogao pohvaliti većim kočnim diskovima i modernijim petostepenim manuelnim menjačem. Iako je prodaja startovala solidno i u jednom momentu dostigla cifru od 93.000 primeraka, prošle godine je iznosila tek nešto više od 20.000 jedinica i većina je uglavnom završila u kompanijskim flotama.

Iako GM nije potvrdio gašenje, eksperti zaključuju da će do toga sigurno doći pošto fabrika u gradu Orion (savezna država Mičigen) trenutno radi sa svega 34% kapaciteta. Ona će verovatno biti zatvorena ukoliko se ne pronađe neki drugi model, ali kako u ponudi Chevroletovih automobila ostaju samo Spark, Malibu, Camaro i Corvette šanse za tako nešto su male.

 AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments