1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz gradi fabriku u Egiptu
Mercedes-Benz gradi fabriku u Egiptu
0

Mercedes-Benz gradi fabriku u Egiptu

182
0
Podelite sa prijateljima:

U doba u kom većina velikih proizvođača automobila navode 2025. godinu kao ključnu, u ispunjavanju ciljeva vezanih za elektrifikaciju i razvoj tehnologije autonomne vožnje, glavna borba se u tom smislu vodi, na polju obezbeđivanja adekvatnih resursa koji su neophodni da bi se ciljevi ostvarili.

Daimler je jedan od velikih globalnih igrača koji je predstavio mamutski plan kompanije vezan za elektrifikaciju. Do 2022. godine, proizvođač planira da prezentuje 130 elektrifikovanih verzija svojih modela, uz električne vanove, autobuse i kamione. To u osnovi podrazumeva da svi modeli i verzije koje proizvodi kompanija, dobiju neku vrstu elektro asistencije, u ne tako dalekoj budućnosti.

To je ogroman izazov, čak i za giganta kakav Daimler jeste, pa je neophodno mudro planirati gde će se koji proizvod sklapati, koje će nove fabrike biti izgrađene, kao i za koje poslovne operacije je neophodno formirati kompanije – zajedničke poduhvate.

Kako bi se izborio sa ambicioznim zamislima, Mercedes-Benz je krajem nedelje objavio planove prema kojima će započeti sa gradnjom fabrike u Egiptu. Postrojenja će biti izgrađena u saradnji sa lokalnim partnerom koji nije imenovan, a koji će funkcionisati u ime Mercedesa.

Pored uspostavljanja delatnosti u Egiptu, Mercedes će sarađivati sa lokalnim vlastima u vezi planova vezanih za izgradnju pametnih gradova.

“Egipat je atraktivna i konkurentna proizvodna lokacija, kao što je podesan i za obavljanje logističkih operacija. Sprovođenjem naših zamisli, verujemo da učvršćujemo tržišnu poziciju kompanije,” navodi se u izjavi koju je potpisao Markus Šefer, izvršni rukovodilac Mercedesa, zadužen za oblast proizvodnje.

“Uz širok proizvodni portfolio, naša ofanziva ka elektrifikaciji, kao i postojeća znanja iz oblasti modernih koncepata mobilnosti, daju nam priliku da podržimo i egipatske vlasti u nastojanju da realizuju slične projekte.”

Mercedes još uvek nije obelodanio koji će modeli silaziti sa traka nove egipatske fabrike. Takođe, još uvek nije poznato kada postrojenja počinju da rade.

 AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments