1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra se sprema za Nirburgring
Toyota Supra se sprema za Nirburgring
0

Toyota Supra se sprema za Nirburgring

238
0
Podelite sa prijateljima:

Prema najavama japanske marke, nova generacija Supre mogla bi da postavi vreme brže od 7 minuta i 40 sekundi na čuvenoj stazi u Nemačkoj. 

Čovek koji je vodio razvoj nove Supre, Tecuja Tada, kaže da se Toyota sprema da pošalje svog asa na Ring, ali da će postojati problemi. „Elektronski limit brzine od 250 km/h mogao bi biti veliki problem, posebno na dugačkim pravolinijskim delovima staze“, kaže Tada.

Tada navodi da bi čak i potpuno serijskoj opremi nova generacija Supre bila u stanju da postavi brzi krug sa gore navedenim vremenom, ali da je cilj Toyote da postavljeno na vreme na Nirburgringu bude što bolje.

Supra ispod haube poseduje BMW-ov 3,0-litarski redni šestocilindraš (baš kao i Z4), mada je u ovoj varijanti zapravo slabiji. Supra isporučuje 335 ks i 495 Nm, naspram 382 ks i 500 Nm, s koliko raspolaže BMW. Motor je uparen i dostupan isključivo s osmostepenim automatikom. Toyota kaže da nova Supra do „stotke“ ubrzava za 4,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

U ponudi je i dvolitarski agregat sa twin-scroll turbinom. Najsnažija verzija isporučuje 255 ks i 400 Nm, dok osnovni primerak raspolaže sa 194 ks i 320 Nm.

AutoRepublika 

 

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments