1. Home
  2. Vesti
  3. Karlos Gon optužen i za krađu 7,8 miliona evra
Karlos Gon optužen i za krađu 7,8 miliona evra
3

Karlos Gon optužen i za krađu 7,8 miliona evra

181
3
Podelite sa prijateljima:

Kako istraga ide dalje, sve je više tačaka optužnice.

Karlosu Gonu se ne piše dobro. Sada je okrivljen i za krađu novca. Nissan je saopštio da je pronašao dokaze da je Gon zaobišao pravila da bi prisvojio isplatu od 7,8 miliona evra iz jedne od filijala.

Optužba se odnosi na Nissan-Mitsubishi B.V. (NMBV), nekonsolidovan zajednički projekat, entitet koji je formiran 2017. u Holandiji, nakon utvrđivanja alijanse dve kompanije godinu dana ranije.

Nissan kaže da su bivši direktor i njegov partner u zločinu, Greg Keli, kao i „neki drugi“, urotili čim su saznali za kreiranje zajedničkog projekta sa bazom u Holandiji, da bi ga iskoristili kao paravan za isplatu (neobelodanjenih) suma novca, kao kompenzaciju Gonu da zaobilaženje prodeduralnih odobrenja odbora direktora.

Nakon formiranja zajedničkog poduhvata, kaže Nissan, Gon je ušao u „lični ugovor o radu sa NMBV-om“, primavši isplatu bez odobrenja odbora.

Nissan je takođe saopštio da „isplate Gonu od NMBV-a vidi kao rezultat organizovane malverzacije“, tako da će se založiti da se kompanijski novac vrati tamo gde pripada.

AutoRepublika

 

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Овај је мала маца за мог земљака Тодорића …

Zvezdan Božinović

Imaš ti još zemljaka, brate, pročačkaj malo kroz CV 🙂

Ercegovac

Али овај их је зезнуо све.