1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2019
  4. Nova najveća Kia – krosover Telluride
Nova najveća Kia – krosover Telluride

Nova najveća Kia – krosover Telluride

577
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Hyundai debitovao novi veći krosover Palisade pre svega nekoliko meseci, postalo je jasno da je samo pitanje dana kada će i Kia dobiti svoju verziju. To se desilo na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu gde je svetlost dana ugledao SUV Telluride.

Ovaj krosover stiže kao duševni naslednik modela Borrego, koji se pre desetak godina proizvodio samo godinu dana. Međutim, između njih je postojalo nekoliko velikih razlika, a najveća je ona da je Borrego bio terenac sa “šasija na školjki“ konceptom, uz pogon na zadnje točkove i V8 agregat.

Telluride možda deluje kao terenac zahvaljujući svom kockastom obliku, ali se sa mehaničke strane ne razlikuje mnogo od Sorenta. Oba modela će se proizvoditi u američkoj saveznoj državi Džordžiji.

Ovaj krosover pruža mesta za osam odraslih osoba sa komotnim trećim redom sedišta, a kasnije će stići i verzija sa sedam sedišta (umesto klupe u drugom redu će se nalaziti dva podeljena sedišta). Tačne dimenzije nisu poznate, ali iz korejskog proizvođača vozila kažu da je Telluride duži i širi u poređenju sa Sorentom i pre svega – mnogo luksuzniji.

Neki će reći da previše liči na Mercedes GLE dok je sam stil sličan onome koji su američki proizvođači Chevrolet i GMC imali pre nekoliko godina. Dok je “Nappa“ koža prava, imitacija aluminijuma i drveta svakako nije, ali Telluride i dalje jasno govori koliko daleko su firme iz Koreje stigle.

Samo jedan agregat će biti opcija i to 3,8-litarski benzinac sa 291 “konja“ uz osmostepeni automatski menjač. Kia očekuje da će većina kupaca da se odluči za opcioni pogon na sva četiri točka koji može da prebaci celokupni obrtni momenat na zadnje točkove po potrebi.

Prvi primerci će početi pristizati u salone u maju po početnoj ceni od oko 35.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(577)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments