1. Home
  2. Vesti
  3. Ko će pobediti u napetoj trci u Americi za vicešampionsko mesto iza F-Series?
Ko će pobediti u napetoj trci u Americi za vicešampionsko mesto iza F-Series?
0

Ko će pobediti u napetoj trci u Americi za vicešampionsko mesto iza F-Series?

230
0
Podelite sa prijateljima:

Iza nas je još jedna automobilska godina u kojoj je Ford F-Series završio kao najprodavaniji u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) čak 38. godinu za redom. Na papiru drugoplasirani je bio Chevrolet Silverado, a pratio ga je Ram Truck.

Ali ako pažljivije pogledamo situaciju videćemo da bi trka za drugo mesto mogla da bude uzbudljiva narednih godina i Chevroletova vice-šampionska medalja više nije tako sigurna.

Za početak, hajde da prvo pogledamo brojeve iz 2018. godine.
1. Ford F-Series 909.330
N2. Chevrolet Silverado 585.581
3. Ram Trucks 536.980

I onda ih uporedimo sa onima iz 2017. godine.
1. Ford F-Series 896.764
2. Chevrolet Silverado 585.864
3. Ram Trucks 500.723

Pre nego što je preminuo, nekadašnji predsednik Fiat-Chrysler korporacije (FCA) Serđio Markione je u junu objavio petogodišnji plan sa ciljem da njegova komercijalna divizija Ram izbije na drugo mesto. Njegov naslednik Majkl Menli je imao prvu godinu kao za poželeti i Ram je smanjio prednost Silverada za čak 57%.

Ram je nedavno debitovao potpuno novi model za 2019. godinu, ali iz kompanije kažu da je i prethodnik vredno topio razliku. Ovaj novi model je dobio dosta pohvala, uključujući i nagradu za pikap godine po izboru uglednog Motor Trend magazina. Sa druge strane, i Silverado je novi model za 2019. godinu, ali je Chevrolet nešto sporije reagovao sa njegovom proizvodnjom i većina salona još uvek nije dobila više od nekoliko jedinica.

Upravo je ova strategija ona kojoj se General Motorsova divizija nada, a pri tom treba dodati i podatak da Ram ima neke od najvećih popusta u automobilskoj industriji.

Gde sve to ostavlja Ford? Pa F-Series je nadmašio drugoplasirani Silverado za 323.749 jedinica, što je ujedno najveća prednost koju je imao još od 1977. godine. Čak i kada bi sabrali brojeve Silverada i blizanca GMC Sierra (219.554), Fordov velikan ponovo izlazi kao pobednik.

Iako nije uspeo da obori rekordnu 2004. godinu (939.511), američki gigant nema razloga za brigu pošto je model iz 2018. godine imao treći najbolji rezultat u 70-godišnjoj istoriji F-Series. Ford nema u planu neke veće promene ove godine, sa izuzetkom dodavanja novog dizel agregata, dok se potpuno nova generacija očekuje 2020. godine.

U međuvremenu, proizvođač se kocentriše na proizvodnju nove generacije Rangera koja se vratila u SAD po prvi put posle osam godina.

Očekivanja su da će sva tri proizvođača zabeležiti rast prodaje u 2019. godini. A da li će Ram ispuniti želje pokojnog Markionea pokazaće vreme.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments