1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro dva nova krosovera sa Chrysler oznakama
Uskoro dva nova krosovera sa Chrysler oznakama
0

Uskoro dva nova krosovera sa Chrysler oznakama

256
0
Podelite sa prijateljima:

Marka Chrysler koja je nedavno napunila 93 godine, trenutno se ne nalazi u zavidnoj poziciji. Aktuelna gama broji samo dva modela: veliki sedan koji smo testirali Chrysler 300, sa debijem još davne 2004. godine, koji je dugo već vremešan model uprkos povremenim osveženjima, dok je drugi model, minivan Pacifica. Drugi član game se po prvi put pojavio u ponudi za modelnu 2016. godinu.

Chrysler 300 i Chrysler Pacifica

Iako je razvojna strategija FCA grupe detaljno razrađena i obelodanjena pre pola godine, marka Chrysler nije bila od nekog posebnog interesovanja čelnicima konglomerata. Ipak, deluje da su mnogi previše rano sahranili poznatu američku marku. Naime, danas su u javnost dospele informacije da Chrysler priprema dva nova modela istovremeno.

Kao što je to već postalo uobičajeno u automobilskoj industriji današnjice, radi se o dva krosovera. Prvi novitet će zapravo biti konvertovani sedmosed SUV Jeep Grand Commander (donja ilustracija), koji je originalno razvijen kako bi bio ponuđen kupcima na tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta (mada je ta pozicija Kinezima ugrožena zbog brzo rastuće populacije Indije).

Ovaj model je razvijen na identičnoj platformi onoj koju koristi aktuelni Cherokee, što praktično znači poprečnu postavku motora i pogon na prednje točkove. Iako kineski Jeep koristi dvolitarske turbo aggregate, Amerikanci će najverovatnije dobiti potpuno različit izbor palete pogonskih grupa. Još nešto, novi krosover neće biti sklapan na teritoriji Kini, već će proizvodnja biti organizovana u Americi.

Drugi novajlija o kome se šuška sve glasnije, svakako će biti manjih dimenzija. Pretpostavlja se da će biti zasnovan na limuzini koju smo takođe testirali u ekstremnoj verziji, Dodge Charger (fotografija dole), koji je opet varijacija pomenutog modela Chrysler 300. Kada smo već kod modela “300”, da vas obavestimo da on ove godine odlazi u, više nego zasluženu penziju. To praktično znači da proizvođač očekuje da novim modelima pogodi istu ciljnu grupu kupaca.

Dodge Charger SXT AWD

Tačni datumi premijere novih krosovera još uvek nisu poznati. Ono što se već sada zna je da će tokom 2020. godine debitovati električni minivan Chrysler Portal, koji je najavljen konceptom prikazanim pre dve godine, a koji možete videti na donjoj fotografiji. Otprilike u isto vreme se očekuje predstavljanje osvežene Pacifice.

Uz ovakve najave, deluje da se Chrysler promoviše kao brend koji nudi prostrana vozila porodičnim kupcima, što je svakako beskonačno bolja vest od gašenja marke, od čega smo svi pomalo strahovali.

AutoRepublika

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments