1. Home
  2. Vesti
  3. Podmlađeni BMW X3 najavljen za 2021. godinu
Podmlađeni BMW X3 najavljen za 2021. godinu
4

Podmlađeni BMW X3 najavljen za 2021. godinu

1.09K
4
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna generacija krosovera BMW X3 se polako približava polovini životnog ciklusa, a to se da zaključiti i po tome što su objektivi foto aparata paparaco novinara u kadar uhvatili više maskirnih prototip primeraka restilizovanog modela. Osveženi X3 se očekuje na tržištu u drugoj polovini 2021. godine, ali zato se već sada, očekivanjima od noviteta, bave ugledni portali poput španskog motor.es, kome smo zahvalni za priloženi render, ili pak bmwbloga, s čije smo internet adrese fotografiju i „skinuli“.

Na preliminarnim ispitima se nalaze sve varijacije krosovera srednje veličine, počev od one bazične, pa sve do najprestižnije M Performance varijante X3 M40i. Prirodno je da pitanja dizajna budu stavljena na sto kao prva. Prema izvorima na koje se pozivaju pomenuti mediji, revitalizovani SUV je će zahvatiti sličan talas promena kakav je u ranijem delu godine „potkačio“ i Seriju 5.

Istina je da BMW ne poseže prečesto za dubinskim zahvatima prilikom redovne restilizacije, ali ovaj put će izgleda priča biti malo drugačija, jer je obim promena, koje su se uzgred budi rečeno pokazale izvanrednim kod pomenute Serije 5, prilično izdašan. Dakle, na prednjem kraju očekujemo prednje svetlosne grupacije elegantnijeg, izduženog i tananijeg izgleda s novim svetlosnim potpisom, sada već karakterističnim za novu ekspresiju bavarske marke. Pogledajte farove na Seriji 3, i imaćete jasnija očekivanja i od krosovera X3. Pomenuta grafika u prednjoj rasveti će se razlikovati, zavisno od izabrane tehnologije koja će „pogoniti funkciju farova“. Dostupni će biti LED, adaptivni LED i laserski farovi.

Ono što možda i najviše interesuje ljubitelje marke jeste razvoj situacije s rešetkom hladnjaka koju su ranije svi nazivali „bubrezima“ dok se danas mnogo češće može pročitati nadimak „nozdrve“. Dakle, postoje šuškanja da će ona dobiti još uspravniji, ravniji položaj. Međutim, da li će dobiti i na gabaritima, još uvek se ne zna, mada sve indicije ukazuju da promene u veličini neće biti značajne, ako ih uopšte i bude.

Minorne promene se očekuju na „krmi“ plemenitog krosovera iz Minhena, a tiču se izmenjene grafike unutar signalnih grupacija i preoblikovanog odbojnika. Paleta pogonskih sklopova koja je dostupna konstruktoru je opšte poznata, i može se pročitati i u prezentaciji Serije 5, na primer, a interesantnan novitet će biti model s oznakom X3 xDrive30e, jer se radi o plug-in hibridu. Ostali dostupni pogonski sklopovi će se moći pohvaliti redukovanim štetnim emisijama, kao i tehnologijom lakih hibrida. Prirast snage – neizbežan.

Kakva bi to priča o novitetu bila bez da se pomenu ekrani osetljivi na dodir? Tako se i u kabini X3 očekuju novi monitori, kao i primena najsavremenijih sistema bezbednosti s unapređenim senzorima i kamerama.

Kako se bude bližio trenutak premijere, tako će i veći broj informacija biti dostupan, a mi ćemo biti tu da ih prenesemo do vas, što brže i temeljnije.

AutoRepublika

(1088)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Samo da javim Donu iz loze, da sam za vikend bio u BGu i to sa pola rezervoara obicnog benzina od 95 oktana nasutog u CG, spreman da pokorim konkurenciju na FG, ali me niko ne pozva.

Valjda TNT ceka 2021. i ovaj novi x3 🙂

moron

Čuj, dok si ti „dangubio“ po BG, ja sam vežbao po FG …

TNT

Suze ronim, pošto čim ovaj bude izgledan za salone, ode moj jedno 10.000 dole sa cenom kao polovan…

Don

Eto..ne bih ja vama dao ništa bolje od juga i njega bih vam prodao za 50 i više hiljada eura,ovisno Jel ima na kuki tenisku lopticu ili ne! Ali auta takve kvalitete i.mogucnosti već postoje i zovu se ud 3 i ud 4 i dolaze iz vw, i ostala im konkurencija doduše nije ništa bolja. Mos prijeći realno 300km pri brzini od 120km/h bez uključene ventilacije…s tim da se jugo brZe puni. Pa vas 3 niste u stanju da organizirate jedan skromni izlet uz masnu podršku pazarskih ćevapa , janjetine, paprika,patlidžana…ja ću da se kacim😤😤🧷📸🧐😠😡🤬🤜👎👉🤦🥀🏔️❄️⛈️☔🦌🦌🥩🍔🥣🥗🍻🍾🍴⛽slavko🚗musa🚙mirko🚜baš se lijepo napricah, svaka slika… Pročitaj više »