1. Home
  2. Vesti
  3. Audi S8 (2019.) na Nirburgringu (VIDEO)
Audi S8 (2019.) na Nirburgringu (VIDEO)
1

Audi S8 (2019.) na Nirburgringu (VIDEO)

3.36K
1
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna generacija Audija A8 je lansirana pre nešto više od godinu dana, a sada se polako bliži vreme za premijeru poželjnog S8.

Performantna limuzina iz Ingolštata je prva koja na proveru stavlja novu generaciju Audijevih A8 motora. I dalje imamo posla s 4,4-litarskom twin-turbo postavkom, ali je blok prilično drugačiji, baš kao i električni sistem.

S8 je jedini model iz „S“ porodice koji zadržava V8 motor iz generacije u generaciju. S6 i S7 će posedovati V6 postavku, najverovatnije u vidu 2,9-litarskog twin-turbo motora, čiju varijantu pronalazimo u Panameri S.

Dok luksuzne limuzine postaju sve veće i glomaznije, ne bi li se „upakovale“ sve nove tehnologije, Audi je morao da koketira s performansama. U ovom momentu, opšte je mišljenje da će S8 raspolagati sa 540 do 600 ks. To je to što se tiče konjice, jer RS verzija A8 nije u igri.

Glasine govore da će S8 e-tron zauzeti mesto S8 Performance modela, ali za sada, Ingolštat nije potvrdio ove priče, niti je voljan da instalira utičnice u MLB platformu. Takođe, Nemci ne otkrivaju mnogo ni što se dizajna tiče.

Novi S8 će verovatno posedovati tamniju verziju aktuelne maske hladnjaka, odbojnici će biti revidirani, a zadnji difuzor će doprinositi opštem utisku „mišićavosti“. Tu su i četiri završetka izduvnih cevi.

Što se enterijera tiče, trebalo bi da vlasnici uživaju u novom volanu i „mesnatijim“ sedištima.

Video sa Nirburgringa praktično nije festival performansi. Ne treba ni očekivati previše od limuzine od 2 tone, a zvuk V8 je često nadvladan cviljenjem pneumatika.

AutoRepublika 

Izvor: Automotive Mike

(3360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Nekako mlako djeluje pored M 760il i S63 !!