1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirani Porsche Taycan dobio povećanje dometa od 50 kilometara
Ažurirani Porsche Taycan dobio povećanje dometa od 50 kilometara
0

Ažurirani Porsche Taycan dobio povećanje dometa od 50 kilometara

231
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je najavio najnoviju seriju ažuriranja za Taycan. Promene uključuju poboljšani domet, bolje mogućnosti punjenja i podešavanja multimedijalnog sistema. Kupci sada mogu da odvezu svoj primerak u prodajne salone da bi dobili nove funkcije.

Taycan je na tržištu od 2019. godine i od tada je dobio nekoliko ažuriranja svoje tehnologije, uglavnom zahvaljujući Porscheovom rastućem znanju o korišćenju baterija u električnim vozilima. Porsche je prodao preko 75.000 modela Taycan i svaki će moći da koristi najnovije ažuriranje.

„Ova kampanja će omogućiti svim kupcima da imaju koristi od kontinuiranog daljeg razvoja Taycana. Opsežno smo optimizovali seriju modela u skoro svakom pogledu od 2019. godine“, kaže Kevin Gik, potpredsednik sektora Model Line Taycan. „Dodate su nove funkcije, a druge su revidirane ili prilagođene kako bi se dodatno poboljšalo korisničko iskustvo.“

Porsche je ažurirao i Taycanov pogonski sklop i sada je Taycan u stanju da isključi prednji električni motor kako bi omogućio manje trenje tokom vožnje u režimu „Normal“ i „Range“. Ovo bi trebalo da manje opterećuje bateriju i poveća domet. U zavisnosti od modela, Porsche kaže da se može dodati do 50 km (31 milja) dometa.

Kako bi se olakšao uvid u radni status sistema pogona na sva četiri točka, ažurirani Taycan sada prikazuje indikator protoka energije na centralnom displeju. Rekuperacija energije se takođe može podesiti na automatski mod, tako da se zadržava čak i kada vozač promeni postavku za vožnju.

Punjenje je takođe poboljšano jer Taycan može sada primati maksimalnu snagu punjenja u širem opsegu spoljnih temperatura. Maksimalno vreme punjenja se neće povećati, ali vlasnici Taycana bi trebalo da očekuju efikasnije punjenje.

Ugradni punjač od 22 kW je takođe dostupan za naknadnu ugradnju. Retrofit uključuje aktivaciju funkcije „Plug and Charge“ – omogućavanje plaćanja bez kartice ili aplikacije.

Porsche Communication Management (PCM) je još jedno ažuriranje softvera uključeno u ovaj remont. Postoje nove funkcije, novi dizajn menija plus optimizacija sistema glasovne kontrole i integracija Spotify-ja. Navigacioni sistem takođe može da filtrira stanice za punjenje, a takođe je podešen i head-up ekran. Funkcija „ParkAssist“ sada radi na većem dometu, što rezultira boljom potragom za parking mestima. Kupci takođe mogu zatražiti otvaranje vrata i prtljažnika bez ključa.

Besplatna ažuriranja za starije Taycane biće predstavljena ove godine kako bi se uskladili sa verzijama automobila za 2023. godinu. Porsche kaže da bi kupci trebalo da očekuju da će čekati jedan dan da se revizija instalira.

AutoRepublika

(231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments