1. Home
  2. Vesti
  3. McLarenov novi „plug-in“ hibrid će biti brži od P1
McLarenov novi „plug-in“ hibrid će biti brži od P1
0

McLarenov novi „plug-in“ hibrid će biti brži od P1

105
0
Podelite sa prijateljima:

Novi hiperautomobil će odlikovati pogon na sve točkove i prednje pozicioniran elektromotor.

McLaren je u hibridne vode ušao još 2013., kada je lansirao moćni P1. Tokom proteklih godina nas je firma iz Vokinga nekoliko puta podsećala da tehnologija za čisto električnu mašinu nije u potpunosti spremna. Pa, nije još uvek, a Džejmi Korstorfin, direktor marketinga kompanije, obelodanio je ranije ove godine da bi superelektromobil jednostavno bio pretežak. Dok McLaren s nultom emisijom ne očekujemo u skoro vreme, kompanija se priprema za lansiranje čitave flote hibridizovanih modela.

Šef britanske marke, Majk Fluit, otkrio je da će platforma nove generacije biti oficijelno predstavljena sledećeg proleća, kada ćemo saznati i par stvari o hibridnom pogonskom sistemu. Prvi automobil „novog talasa“ će biti prikazan publici pre kraja 2020., a u prodajne salone bi trebalo da pristigne početkom 2021. U naredne tri do četiri godine, čitav portfolio će biti elektrifikovan kroz upotrebu „plug-in“ hibridne tehnologije, koja donosi čisto električnu autonomiju od 32 kilometra.

Jedan od novih modela koji su u rasporedu će biti i superautomobil koji će od 0 do 100 km/h ubrzavati za samo 2,4 sekunde, što ga čini gotovo pola sekunde bržim u odnosu na P1. Posedovaće pogon na sve točkove, s tim što će SUS motor biti zadužen za zadnju, a elektromotor prednju osovinu.

Ukoliko ste zabrinuti povodom dodatne mase, nema razloga za to. Fluit kaže da će hibridne komponente dodati samo 29,4 kilograma u odnosu na aktuelne McLarenove modele, što neće biti problem s obzirom na dodatnu snagu i njenu bržu dostupnost.

Dok će 4,0-litarski twin-turbo V8 ostati aktuelan u godinama koje su pred nama, britanska kompanija kaže da je u razvoju lakši V6, koji će takođe biti kompatibilan s hibridnim sistemom.

AutoRepublika

(105)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments