1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Niva se od sada nudi i u Japanu, ali…
Lada Niva se od sada nudi i u Japanu, ali…
3

Lada Niva se od sada nudi i u Japanu, ali…

762
3
Podelite sa prijateljima:

Nova Lada Niva je dobacila do izloga izložbeno-prodajnih salona Japana. Doduše, cena po kojoj se nudi tamošnjim interesentima je tri puta viša od one koju za maleni terenac moraju da izdvoje državljani Ruske Federacije. To praktično znači da Niva, u najprestižnijoj varijanti nazvanoj Luxe, staje oko 25.500 evra.

Nažalost, ruski terenac Lada Niva nije raspoloživ za kupovinu preko zvaničnog predstavništva slovenske kompanije, već su za uvoz na teritoriju zemlje izlazećeg Sunca zaduženi nezavisni dileri koji su namirisali profit u ovom angažmanu. Primerke koji završe na tržištu pomenute zemlje s Dalekog istoga, trgovci kupuju po maloprodajnim cenama u Vladivostoku, odakle ih brodovima transportuju do Japana,

Otuda i ne čudi cena koja je navedena u uvodnom pasusu jer su, kao što vidimo, uvećane cene po kojima se vi slično. ozila nabavljaju, dok su drastično viši i zavisni troškovi nabavke. Ipak, imajući u vidu da ovo nije automobil koji je moguće videti na svakodnevnim osnovama u toj državi, već da se pre može smatrati pomodarskim detaljem, očekuje se da kupaca ne manjka.

Sav prateći promotivni materijal o primercima namenjenim prodaji je objavljen na društvenoj mreži Twitter, odnosno na stranici koja pripada trgovinskoj firmi Le Parnass, sa sedištem u Tokiju. Zanimljivo je napomenuti da se na sajtu nezavisnog dilera mogu naći i linkovi ka ponudi UAZ-ove Buhanke, ali i ostali terenaca ove marke.

Kuriozitet je i to što se Japancima nude četvorotočkaši kod kojih je volan montiran s leve strane vozila, baš kao što je to u najvećem delu kontinentalne Evrope, pa i Rusiji, iako se u ostrvskoj zemlji vozi levom stranom kolovoza, baš kao na Kipru  Velikoj Britaniji. Za kraj još da kažemo da su se svojevremeno izrađivale i takve modifikacije Nive, ali da je njihova montaža obustavljena neposredno pred smenu dva milenijuma.

AutoRepublika

(762)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čitam i ne verujem … Opet, ima i neke logike. Jer, japanska tehnologija jeste japanska, ali i ruska je ruska. Znači, najbolja … A tržište Japana je zahtevno.

BB

Bolje vjerovati nego provjeravati…

S mile

Lepo kaze, pomodarstvo