1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen priprema rivala Defenderu i Wrangleru
Volkswagen priprema rivala Defenderu i Wrangleru
0

Volkswagen priprema rivala Defenderu i Wrangleru

376
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je u procesu postepenog napuštanja dizel tehnologije a u toku je priprema ofanzive nemačke marke na širokom frontu električnih vozila. U predstojećem periodu, cela familija električnih pogonskih sklopova i vozila će biti predstavljena, a među njima se nalaze vozila iz sledećih kategorija: kompaktni hedžbek, krosover, minivan i golemi sedan. 

Ipak, u “dubinama” nemačkog koncerna se dešava nešto zaista neobično. U toku je razvoj interesantnog projekta, a radi se o krosoveru, zapravo o “pravom” terencu koga nesvakidašnjim čini odluka rukovodstva da pogonski sklop bude u liniji sa trendom elektromobilnosti. Kao takav, trebao bi da bude dostajan rival modelima Jeep Wrangler i Land Rover Defender!

Za sada, ovaj SUV model nosi radni, i rekli bismo konvencionalni naziv Volkswagen T-Rug. Nemci neće biti pioniri sa ovom idejom, s obzirom na to da je američka kompanija Rivian predstavila sličan koncept tokom prethodnog meseca, a koji bi u serijsku proizvodnju trebalo da uđe tek 2021. godine.

U nedostatku pouzdanih informacija, ipak je prilično jasno da će čisto električni novitet iz Volkswagena posedovati brutalan dizajn kao i impresivan klirens. Takođe, pretpostavlja se da će novajlija koristiti modularne komponente koje su trenutno u razvoju za potrebe drugih modela nemačke grupe.

Najavljeni SUV model bi trebao da se nađe u ponudi u dve verzije: sa troje vrata i dužinom od oko 4,5 metra, kao i sa parom vrata više, što bi dužinu rasteglo na celih 4,85 metara.

Do premijere najavljenog Volkswagen T-Ruga ima još dosta vode da protekne Dunavom, s obzirom na to da se očekuje da bude zakazana najranije za 2022. godinu.

AutoRepublika

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments