1. Home
  2. Vesti
  3. BMW dizel motori emituju izuzetno malo azotnih oksida
BMW dizel motori emituju izuzetno malo azotnih oksida
1

BMW dizel motori emituju izuzetno malo azotnih oksida

399
1
Podelite sa prijateljima:

BMW je saopštio da je istraživanje Automobilske asocijacije Nemačke u svojim testovima vozila u realnim uslovima eksploatacije utvrdilo da agregati te marke emituju jako malo azotnih oksida. 

Bavarski brend je na testu dobio najviše ocene, a kroz strog opitni sistem prošlo je nekoliko modela plavo-belog propelera. Najbolju ocenu dobio je BMW 520d Touring. Ovaj automobil je prilikom upotrebe u gradu emitovao 16 miligrama azotnih oksida po pređenom kilometru, dok je na otvorenom putu „izbacivao“ 10 miligrama na 1 kilometar. Kako bi stvari postavili u jasniju perspektivu, maksimalna dozvoljena količina emisije ovih gasova 168 miligrama po kilometru, što je deset puta lošije od rezultata koji je zabeležio BMW 520d Touring.

Na testu se našao i BMW X1 sDrive 18d Steptronic koji je takođe zabeležio odlične rezultate. Povodom provere vozila nemačke marke, Automobilska asocijacija Nemačke utvrdila je kako kažu izvanredne krajnje rezultate. „BMW se fantastično snalazi sa emisijom štetnih gasova. Nema nikakvih abnormalnih pokazatelja, a emisija azotnih oksida je nekada bilo toliko mala da je čak ni naši delikatni aparati za merenje nisu mogli izmeriti odnosno registrovati“, stoji u saopštenju Automobilske asocijacije Nemačke.

Pres služba BMW-a navodi da ovo nije prvi put da stižu pohvale od nezavisnih institucija za malu emisiju štetnih gasova. pogotovo azotnih oksida njihovih automobila. U saopštenju za medije stoji da je do sličnih rezultata prošle godine stigao i prestižni nemački magazin Auto, motor und sport, kao i da su vozila BMW-a bez problema prošla najstrože testove koje sprovode regulatorna tela Francuske, Južne Koreje i Japana.

Kao ključ za malu emisiju azotnih oksida BMW navodi specijalan sistem filtracije unutar izduvnog sistema i njegovo uklapanje sa samim motorima zarad jednako dobrih performansi uz što manje emitovanih štetnih gasova.

AutoRepublika

(399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Grumpy

Takoe.
Zna se ko pravi motore a ko kosačice i traktore.