1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra vs Honda Civic Type R (VIDEO)
Toyota Supra vs Honda Civic Type R (VIDEO)
3

Toyota Supra vs Honda Civic Type R (VIDEO)

340
3
Podelite sa prijateljima:

O Toyoti Supri znamo sve. Fanovi japanske marke nisu baš najzadovoljniji, dok oni koji vole BMW, smatraju ovaj automobil sasvim prihvatljivim. Postavlja se pitanje, kako Supra stoji s konkurencijom? Ovog put onda nije direktna, ali je poređenje svakako zanimljivo.

KBB je uradio nezamislivo i na crtu stavio Supru i Civic Type R. Naravno, Porsche Cayman bi bio adekvatniji rival, pa čak i Ford Mustang. Ipak, atribut „sportski“ krasi oba modela.

Naravno, Supra je skuplji model, ali ono što joj ne ide u prilog što vlada opšte mišljenje da ne pruža „toliko muzike“ koliko košta. Za osnovnu verziju CTR-a u SAD treba izdvojiti 37.230 dolara, a ona je pogonjena 2,0-litarskim turbomotorom s 310 ks. U međuvremenu, Supra iz BMW-ovog trolitarskog „šestaka“ izvlači 340 konja. Osnovna cena Supre kreće od oko pedesetak hiljada dolara, ali ne reflektuje ono što se zaista plaća za nju, što je doduše bio slučaj i sa Civicom pre par godina.

S obzirom na zadnji pogon, Supra je „oduvala“ Civic Type R u trci ubrzanja. Što se stajlinga tiče, on je „japanski“ kod oba modela, sa razno-raznim lažnim ventilacionim otvorima.

Oba automobila imaju kruto podešeno ogibljenje, s tim što Civic zadržava svoju praktičnost, svojstvenu za jedan hedžbek, s obijem prostora na zadnjoj klupi i izdašni prtljažnikom.

AutoRepublika

Izvor: Kelley Blue Book via YouTube

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Supra ima stvarno preko 400ks sa potencijalom za 1000 plus uz malo truda. Veliki turbo injektori itd.
Civic 2.0 je tu gdje je. Nigdje.

Zvezdan Božinović

Da nije možda Toyota generalno bolja marka od Honde?

moron

Gorane, „živ mi bio“, za mene, iz moje perspektive, je daleko bolji izbor ovaj civic, nego li ova Supra. Nije sve i za svakoga u brzini. Ili u brendu 🙂
Ako ništa drugo, za ovog civica „Thule“ radi veoma lepe „grobiće“, za krov 🙂