1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki planovi za Volkswagenovu fabriku u Emdenu
Veliki planovi za Volkswagenovu fabriku u Emdenu
0

Veliki planovi za Volkswagenovu fabriku u Emdenu

213
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenov pogon u Emdenu biće rodno mesto i novog električnog krosovera ID.4.

Ovaj EV trebalo bi da uđe u proizvodnju 2022. godine i ujedno će biti i prvi baterijski model koji će silaziti sa proizvodnih linija u ovoj fabrici. Volkswagen je ranije najavio da će Emden postati pogon koji će se baviti isključivo EV modelima.

No, dok se prodaja baterijskih automobila ne „zahukta“, fabrika u Emdenu nastaviće da proizvodi i tradicionalne modele sa SUS motorima. Tako će se nastaviti produkcija Passata i Arteona u obe varijante (sedan/liftbek i karavan).

Koliko će dugo još ova dva modela o(p)stati u ovom pogonu nije nigde saopšteno, ali Volkswagen navodi da će se proizvodnja Passata i Arteona odvijati u Emdenu „dok ne bude bio gotov tranzicioni period“. Pretpostavke su da je to nekoliko godina, dok ne dođu nove iteracije ovih automobila. Mada, pitanje je da li će Arteon uopšte dobiti novu generaciju, dok je za Passat sasvim izvesno da će imati naslednika.

Kada konverzija fabrike bude u potpunosti završena, pogon u Emdenu će imati kapacitet proizvodnje od 300.000 baterijskih automobila na godišnjem nivou. Volkswagenov izvršni direktor, Ralf Brandštater, nedavno je izjavio da će transformacija proizvodne lokacije u Emdenu koštati oko milijardu evra.

AutoRepublika 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments