1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini planira hibridni automobil sa V12 agregatom
Lamborghini planira hibridni automobil sa V12 agregatom
0

Lamborghini planira hibridni automobil sa V12 agregatom

194
0
Podelite sa prijateljima:

Italijani nemaju nameru da dignu ruke od atmosferskog V12 motora, a prema prvim naslednik Aventadora imaće hibridnu pogonsku postavku upravo sa ovim SUS agregatom. 

Lamborghini će usvojiti hibridnu tehnologiju na početku za svoja dva modela. Spiritualnog sukcesora Aventadora, kao i hibridnu varijantu Urusa. Mada će upotreba elektromotora podeliti ljubitelje ovog brenda, hibridizacija će definitivno imati dobre i loše strane.

Jedan od čelnika italijanske marke, Mauricio Ređani kao manu vidi povećanje mase. „Čak i da dođe do maksimalne uštede mase na svim drugim delovima automobila, realno je da će vozilo sa elektromotorom i baterijama biti teže za najmanje 150-200 kilograma“, kaže Ređani.

Prednost elektrifikacije je svakako činjenica da će na ovaj način opstati i ikona Lamborghinija, V12 atmosferski agregat, koji će bez pomoći elektromotora imati velike poteškoće da prođe sve strožu emisionu regulativu.

„Ako mene pitate, ja ću uvek preferirati deset kilograma manje nego jednu konjsku snagu više. To je moja filozofija, ali sa nastupanjem hibridizacije moraćemo dosta toga da promenimo. Ne verujem da će neki od hibridnih automobila da sruši rekord modela Aventador SVJ na Nirburgringu, pre svega zbog njihove mnogo veće mase“, izjavio je Ređani.

Italijan je takođe izrazio zabrinutost za predstojeće pravne norme koje bi mogle regulisati električnu autonomiju hibridnih automobila. Ređani veruje da će neizbežno biti propisano tačno koliko svaki hibridni model mora imati autonomije kretanja koristeći isključivo električnu energiju. U Evropi se govori o cifri od 20 do 30 kilometara, dok Kinezi žele da ta granica iznosi 50 kilometara.

Ovo bi bio ozbiljan problem za Lamborghini. „To nas brine, jer mi ipak pravimo jedan model za globalnu ponudu, ne sklapamo automobile za jedno, specijalno tržište“, kazao je Mauricio Ređani.

Italijanska marka potvrdila je da će naslednik Aventadora biti premijerno predstavljen naredne godine, ali još uvek nije poznat zvanični naziv ovog nastupajućeg modela.

AutoRepublika 

 

 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments