1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera Škode Scale uživo na AutoRepublici (VIDEO)
Premijera Škode Scale uživo na AutoRepublici (VIDEO)
0

Premijera Škode Scale uživo na AutoRepublici (VIDEO)

711
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda Scala je važan model iz nekoliko razloga.

Ne samo što je nosilac novog dizajnerskog jezika Škode, već zamenjuje dva imena u gami češke marke: Rapid i Rapid Spaceback. Pored toga, češka marka podiže novog predstavnika u C segmentu na prestižniji tržišni nivo, tako da će biti ravnopravan takmac veličinama kao što su VW Golf, Renault Megane, Peugeot 308, Ford Focus…

Škoda nije želela da čeka Salon automobila u Ženevi da bi zvanično predstavila Scalu. Novi kompaktni model će svetlost reflektora po prvi put ugledati u Tel Avivu.

Česi su već izdali sveobuhvatne tehničke specifikacije u vezi sa novim modelom, a tu su i brojne slike koje dosta toga otkrivaju, posebno što se enterijera tiče.

Više nego obećavajući Vision RS koncept, prikazana na Salonu automobila u Parizu, prethondica je Scale RS. Ukoliko „hot heč“ dobije zeleno svetlo za proizvodnju, biće dostupan u kasnijoj fazi, kao treći RS model Škode nakon Octavije i Kodiaqa.

Premijera Scale je interesantna s još jednog aspekta, uzimajući u obzir i da Octavia pripada C segmentu, bar u teoriji, jer u realnosti, bliže je D kategoriji automobila, s obzirom na izdašne dimenzije. Octavia IV bi trebalo da stupi na scenu 2020., a Škoda će sigurno znati kako da je izdiferencira, da ne bi došlo do „kanibalizma“ unutar portfolija.

Ostaje žal što Škoda nije odabrala neki originalniji naziv za novi model.

AutoRepublika

Izvor: Škoda

 

(711)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments