1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.3 ipak ide u Kinu
Volkswagen ID.3 ipak ide u Kinu
1

Volkswagen ID.3 ipak ide u Kinu

138
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenov EV adut stići će i na kinesko tržište. 

Iako je isprva bilo najavljeno da kineski kupci neće moći da se počaste primerkom modela ID.3, Volkswagen je u međuvremenu promenio odluku. Tako da će ID.3 biti jedan od nosioca prodaje električnih četvorotočkaša nemačke marke u Kini. Kako bi se tako nešto i postiglo, Volkswagen je rešio da počne i proizvodnju ovog automobila u toj zemlji.

„Modeli ID.4, ID.6 i ID.3 biće nađi stubovi prodaje u Kini“, rekao je šef Volkswagen grupacije – Herbert Dis. On je dodao da će se ID.3 proizvoditi u pogonu u Anhuiju, i da se tamo trenutno obavljaju pripreme montažnih linija za dolazak ovog vozila.

Pomenuta fabrika ima kapacitet za proizvodnju 350.000 električnih automobila na godišnjem nivou, i prema rečima Herberta Disa, Volkswagen je u potpunosti uveren da će se koristiti maksimalan kapacitet.

Proizvodnja ID.3 u Kini bi trebalo da startuje tokom naredne godine, s tim da će prvi primerci biti isporučeni novim vlasnicima u toj zemlji početkom 2023. godine.

Podsetimo, Volkswagen ID.3 se za sada proizvodi samo u dve fabrike, obe locirane u Nemačkoj (Cvikau i Drezden).

AutoRepublika 

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zar neki dan nije bila vest da ID.4 ima očajne prodajne rezultate u Kini ?