1. Home
  2. Vesti
  3. Pet kandidata za fabriku automobila u Hrvatskoj, ne samo Hyundai
Pet kandidata za fabriku automobila u Hrvatskoj, ne samo Hyundai
0

Pet kandidata za fabriku automobila u Hrvatskoj, ne samo Hyundai

673
0
Podelite sa prijateljima:

Korejski proizvođač automobila Hyundai je u fazi razmatranja proizvodnje u Hrvatskoj, a kao potencijalna lokacija se navodi grad na sjeveru države, Varaždin, objavio je Jutarnji list. Ove tvrdnje potvrđene su i iz krugova vlade Republike Hrvatske, navodima da se već nekoliko mjeseci vode intenzivni razgovori oko toga.

Mnistar Darko Horvat izjavljuje kako još nije dobio službenu potvrdu dolaska Hyundaiia u Hrvatsku, te kako razgovaraju i sa druge 4 velike kompanije iz automobilske industrije. No, činjenica je da su pozivi na razgovore iz hrvatske vlade otišli na adrese pet velikih proizvođača automobila, a da su potom neoprezno “istrčali” s informacijom da je posao sa Hyundaiem gotovo dogovoren. Unatoč tome, istina je daleko od finalizacije dogovora sa južnokorejskim proizvođačem.

U svakome slučaju, ovo bi ukoliko se ostvari, bila izvanredna vijest za Hrvatsku ali i cijelu regiju. Naime, do sada je za proizvođače automobila, Hrvatska bila preskupa, kako sa aspekta radne snage, tako I glede kompleksnih administrativnih procedura.

Iz Zagreba,

AutoRepublika

(673)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments