1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac CT6 će doživeti drugu generaciju
Cadillac CT6 će doživeti drugu generaciju
2

Cadillac CT6 će doživeti drugu generaciju

236
2
Podelite sa prijateljima:

Ako je General Motors ostao poznat po nečemu tokom svoje dugogodišnje istorije, to je svakako eliminacija modela iz ponude, baš onda kada uspeju da uklone sve nedostatke i usavrše ga do te mere da kupci nemaju zamerke. Odličan primer takve priče jeste Cadillac CT6.

Ova poveća limuzina je debitovala 2016. godine i nije preterano dobro primljena od strane medija i kupaca. Mnogi su kritikovali ne baš impresivan enterijer i nedostatak šireg izbora motora, osim onoga 3,6-litarskog sa šest cilindara, pa je odluka pala da, već posle godinu dana nestane iz ponude, i da se fabrika u američkoj saveznoj državi Mičigen iskoristi za proizvodnju električnih četvorotočkaša.

U periodu od 2016. do 2020. godine, CT6 je privukao tek nešto više od 40 hiljada kupaca. Međutim, situacija je bila značajno drugačija u Kini. Tamo su kupci mogli da dobiju ovu limuzinu u hibridnom i plug-in hibridnom izdanju, a kasnije i u verziji visokih performansi sa značkom V, i s impresivnih 550 konjskih snaga.

To je naravno rezultiralo i u većoj prodaji pa su Kinezi do sada kupili čak 97.011 primeraka modela CT6, i nemamo impresiju da im je dosadio. Štaviše, kako prenose kolege sa sajta AutoBlog, limuzinu ćemo videti i u drugoj generaciji, a biće rezervisana samo za azijska tržište.

Nažalost, informacije o njoj su gotovo nepostojeće, ali priložene fotografije svakako potvrđuju buduće postojanje sedana o kom izveštavamo ovom prilikom. Generalne linije se verovatno neće izmeniti u velikoj meri i dobićemo onaj prepoznatljivi Cadillacov stil. To znači da možemo očekivati poveću masku hladnjaka i vertikalne farove koji se ovaj put neće prostirati do dna branika.


Jedan od izvora napominje kako će najnoviji CT6 biti dostupan samo kao električni automobil i predstavljaće sam vrh ponude američkog giganta. Slična priča se u prošlosti mogla čuti i na američkom tržištu, gde se nagoveštavalo da će biti ručno sklapan i ekskluzivan, namenjen samo onima s najdubljim džepom, čime bi opravdao svoju planiranu cenu u iznosu od čak 150 hiljada dolara.

Ne sumnjamo da će kupcima najviše nedostajati spomenuti CT6-V s motorom Blackwing iz kog se izvlači 550 „grla“, zahvaljujući kojima je mogao da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,6 sekundi. Ne sumnjamo da će onaj na struju verovatno biti brži, ali Kina i dalje može da bude zadovoljna što uopšte ima ovu limuzinu u paleti dostupnih modela. Amerikanci nisu jednake sreće i mnogi i dalje žale za njim.

AutoRepublika

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Zamjerke na unutrašnjost.??? Pa Ct6 je imao elegantniju unutrašnjost od BMW5, Audi A6 i Mercedes E zajedno.

Mustang

sreća za kineze, znači ista priča kao i mondeo, ameri razvijaju limuzine samo za kineze