1. Home
  2. Vesti
  3. Ioniq 5 predvodi snažan rast prodaje baterijskih vozila Hyundaija
Ioniq 5 predvodi snažan rast prodaje baterijskih vozila Hyundaija
0

Ioniq 5 predvodi snažan rast prodaje baterijskih vozila Hyundaija

180
0
Podelite sa prijateljima:

Najnoviji dodatak EV portfoliju južnokorejske marke već pokazuje ozbiljan komercijalni potencijal.

Hyundai je tokom maja prodao 8.977 baterijskih četvorotočkaša (gde spadaju plug-in hibridi i električni modeli). To je 7,1% od ukupnog broja isporučenih vozila ovog brenda u prošlom mesecu, što je rekordni udeo.

Električni automobili su stigli do 7.760 kupaca ,a  plug-in hibridi su upisali 1.217 prodatih jedinica.

Zaključno sa prošlim mesecom, Hyundai je indeksirao 32.917 registracija baterijskih vozila. Od toga 26.130 otpada na električne automobile, 6.787 je pripalo segmentu plug-in hibrida.

Ioniq 5 je u maju prodat u 5.335 primeraka, a ukupno 8.554 od početka godine. Sa ovakvim rastom, ovaj model će uskoro postati najpopularniji baterijski četvorotočkaš ovog brenda.

Na drugoj poziciji u maju bila je Kona Electric, problematični model koji je Hyundai primoran da u potpunosti povuče. Ovaj opoziv koštaće korejskog proizvođača izuzetno mnogo, jer svi povučeni automobili zahtevaju promenu baterija.

Električna Kona je tokom prošlog meseca upisala 1.637 registracija, odnosno 12.305 od početka godine. Jasno je da sa ovakvom dinamikom, Ioniq 5 ubrzo postaje lider u gami.

Na trećem mestu našao se standardni električni Ioniq uz 788 prodatih vozila, i više od 5.270 isporuka u dosadašnjem delu tekuće godine.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments