1. Home
  2. Vesti
  3. FIAT 500 (2019.) – Retro, ali nov model
FIAT 500 (2019.) – Retro, ali nov model
0

FIAT 500 (2019.) – Retro, ali nov model

1.06K
0
Podelite sa prijateljima:

S obzirom da je publici predstavljen još 2007. godine, Fiat 500 je verovatno najstariji model, koji je još uvek dostupan na tržištu. Redizajn koji je izvršen prošle godine je doneo osveženi izgled kultnog modela, čije je ime kompanija ponovo oživela pre desetak godina. Međutim, platforma na kojoj popularni Fića počiva, sve ove godine je neizmenjena. Tehnologija napreduje veoma brzo, a trenutak kada postojeća arhitektura platforme neće moći više da podnese teret progresa u komponentama koje su prirodno oslonjene na istu, veoma je blizu. Sasvim je očigledno, dakle, da je i trenutak kada će potpuno novi model ugledati svetlost dana, odmah iza ugla.

U javnosti se još uvek nisu pojavile fotografije prototip vozila sledeće generacije, ali kada i budu, za očekivati je masivnu kamuflažu. Stoga, verujemo da je sasvim na mestu da vam prikažemo kako su profesionalci iz specijalizovane kuće OmniAuto doživeli izgled novog modela 500, a na osnovu preliminarnih informacija koje su dobili sa izvora. Verovatno najznačajnija izmena se odnosi na nešto veću dužinu i širinu vozila, što bi trebalo da omogući viši nivo komfora za putnike u unutrašnjosti. Najavljeni rast u gabaritima bi trebao da omogući simpatičnom mališanu da smesti i preveze pet putnika.

FIAT želi da i novi model ostane, što je moguće verniji originalnoj verzili, pa se radikalne dizajnerske egzibicije nikako ne očekuju. To u prevodu znači da će prednji deo automobila, I dalje posedovati četiri svetlosne jedinice, odnosno da će zadržati svoj nesvakidašnji izgled. Ipak, svetlosne grupe će biti spuštene niže ka braniku, dok će one koje su pozicionirane iznad farova biti rezervisane za dnevna svetla.

Ispod dizajnerskih rešenja, koja se najpre mogu opisati rečju “evolutivna”, novi Fiat 500 će doneti značajna tehnološka unapređenja. Upotreba nove platforme će omogućiti instalaciju naprednih elektronskih sistema, dok će i blagi hibridni sistem (48V) biti u primeni. Od njega se očekuje da znatno doprinese poboljšanoj efikasnosti, odnosno smanjenim emisijama štetnih gasova. Primena ovog sistema, takođe, podrazumeva i prestanak primene dizel agregata u modelu 500. Iskreno, nije nam jasno zbog čega je ikada korišćen dizel agregat u automobilu ove klase.

Svima nam dragi Fiat 500, će biti predstavljen tokom 2019. godine.

 

(1059)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments