1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 208 je najprodavaniji električni automobil u Francuskoj
Peugeot 208 je najprodavaniji električni automobil u Francuskoj
1

Peugeot 208 je najprodavaniji električni automobil u Francuskoj

264
1
Podelite sa prijateljima:

Električno izdanje „lavića“ je bilo na čelu liste najpopularnijih EV modela u Francuskoj tokom aprila. 

Peugeot 208 još jednom pokazuje da je veliki komercijalni uspeh za francusku marku. Tokom prethodnog meseca na matičnom tržištu prodato je 1.537 primeraka električne varijante ovog automobila, što je bilo dovoljno za prvu poziciju u ovoj tržišnoj niši. Iza njega našao se još jedan domaći rival – Renault Zoe sa 1.265 isporučenih jedinica. Daleko iza vodećeg dvojca su električne varijante Fiata 500 i Renaultovog Twinga. 

Prema podacima Avere-France, u toj zemlji je tokom prethodnog meseca prodato 21.690 baterijskih automobila, što predstavlja rast od 1.143% naspram istog meseca prošle godine. Od toga je na potpuno električne modele otpalo 10.418 vozila, dok su plug-in hibridi učestvovali sa 11.272 jedinice.

Od početka godine, pa zaključno sa aprilom, u Francuskoj je dostavljeno 43.727 električnih četvorotočkaša (+51%), dok je za isto vreme registrovano 42.734 plug-in hibrida (+330%).

I kod plug-in hibrida je Peugeot bio u vođstvu tokom prethodnog meseca. Na prvom mestu je Peugeot 3008 sa 1.726 prodatih automobila, dok je na drugoj poziciji Mercedes GLC (606). Trećeplasirani je hibridni Citroen C5 Aircross koji je stigao do 587 kupaca. U pet najpopularnijih našli su se još i Renault Arkana i Volvo XC40.

Očigledno je da je Peugeot odlično osmislio svoju strategiju u vezi sa elektrifikacijom, što se da videti iz priloženih podataka. Ostaje da se vidi šira slika i kako stoje na celom evropskom tržištu.

AutoRepublika 

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Juče u saobraćaju po prvi put uživo videh plavi električni pežo 208 ( e208 ), reg. oznake BG-2008-GT.
Stajao je zaglavljen u saobraćaju, kao i sva ostala SUS vozila… Očekivao sam, inače, da za EV kod nas dozvole vožnju žutom trakom … Ili, barem da za njih izgrade dodatnu saobraćajnu traku, kao makar posredan prodajni podsticaj …