1. Home
  2. Vesti
  3. Audi predstavio (fantastičan) enterijer serijskog E-Trona (GALERIJA)
Audi predstavio (fantastičan) enterijer serijskog E-Trona (GALERIJA)
0

Audi predstavio (fantastičan) enterijer serijskog E-Trona (GALERIJA)

911
0
Podelite sa prijateljima:

Virtuelni retrovizori su sjajna stvar, ali pitanje je u koliko zemalja će proći homologaciju?

Audi praktično već čitav niz godina priprema javnost za pojavljivanje E-Trona (tačnije od septembra 2015., kada je koncept debitovao u Frankfurtu). Sada, nakon gotovo tri godine, serijska verzija je blizu finalizacije. Audi nam još uvek ne dozvoljava da vidimo kako novajlija zvanično izgleda, ali nam je zato dao uvid u unutrašnjost (serijskog) automobila.

Ipak, treba imati na umu da je reč o prototipu, mada je za očekivati da serijska verzija bude identična. Audi uvodi u proizvodnju nešto što je nazvao „virtuelni retrovizori“. Naravno, reč je o kamerama koje zamenjuju tradicionalna ogledala a ono što se dešava iza vozila može da se prati na ekranima postavljenim na gornjem delu panela vrata, pored armaturne table.

Možda će vozačima biti potrebno malo vremena da se naviknu na sedmoinčne OLED displeje, ali oni donose prednosti u odnosu na konvencionalno rešenje, jer će vozač moći da zumira i odzumira sliku, primeni tri unapred programirane postavke, da podešava virtuelne retrovizore za potrebe parkiranja, zaokreta, kao i vožnje na autoputu.

Ova dva OLED ekrana  podižu ukupan broj dipleja na pet, ukoliko uključimo u priču i potpuno digitalni klaster instrumentacije, info-zabavni sistem i ekran osetljiv na dodir pozicioniran ispod centralne konzole, za kontrolu klima uređaja.

Audi E-Tron će pogoniti tandem elektromotora, koji kombinovano isporučuju 360 konja (265 kW) što je dovoljno za sprint do 100 km/h za ispod šest sekundi. Maksimalna brzina iznosi 200 km/h. Uz pomoć selektora automatske transmisije, može da se aktivira Sport režim, koji pruža privremenih 300 kW (408 ks).

E-Tron će se proizvoditi u Belgiji, a koristiće usluge baterije od 95 kWh sa dovoljno energije za autonomiju od 400 kilometara (po WLTP-u), što delom može da se zahvali i niskom koeficijentu otpora vazduha od 0,28. Dotični nizak koeficijent je postignut prethodno spomenutim odsustvom konvencionalnih retrovizora. Ipak, ovo rešenje još uvek nije prihvatljivo na globalnom planu, ali verujemo da uskoro hoće.

Uz pomoć visokonaponskog punjača od 150 kW, baterija se puni za samo 30 minuta, dok je trofaznom priključku od 400 V za to potrebno oko 8 i po časova.

Kabina pruža izdašan prostor zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2.928 milimetara. S obzirom na to da je reč o električnom vozilu, nema centralnog tunela, što će svakako usrećiti putnike na zadnjoj klupi. Što se zabave tiče, kao opcija dolazi Bang & Olufsen audio sistem sa 16 zvučnika i pojačalom od 705 W.

Na kraju, E-Tron bi trebalo da debituje 30. avgusta u Briselu. Međutim, kao što je poznato, šef marke, Rupert Štadler, nedavno je uhapšen, što je prisililo Audi da odloži oficijelnu premijeru. Nije poznato za sada kada će glavni rivali, Jaguar I-Pace i Mercedes EQ C, biti predstavljeni. E-Tron Sportback će takođe stupiti na scenu do kraja dekade, i takođe će se proizvoditi u Belgiji, dok će E-Tron GT biti lansiran nešto kasnije a silaziće sa proizvodnih linija u Nemačkoj.

 

(911)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments