1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Citigo nestaje sa scene
Škoda Citigo nestaje sa scene
4

Škoda Citigo nestaje sa scene

966
4
Podelite sa prijateljima:

Češki automobil iz A segmenta odlazi u penziju, potvrdili su zvaničnici Škode. 

Direktor Škode za marketing i prodaju, Alan Fejvi, potvrdio je da proizvođač iz Mlade Boleslav rasprodao planiranu količinu primeraka modela Citigo za ovu godinu, te da već naredne godine pomenuto vozilo neće biti deo portfolija češkog brenda.

„Citigo je završio karijeru, bar kada je reč o Evropi. Neće biti zamene za njega i nemamo nameru da imamo automobil ove veličine u budućnosti“, naveo je u izjavi za novinare Alan Fejvi.

Ipak, Fejvi ne zatvara u potpunosti vrata za mali gradski automobil u Škodi. „Ako bismo imali još manju platformu od MEB-a, i ako bi to bilo na nivou čitave grupacije, onda bi i Škoda imala takav manji automobil. Ali koliko ja znam, ne postoje takve planovi“, rekao je rukovodilac češke marke.

Ovo ostavlja veliko pitanje šta će se dešavati sa blizancima iz grupe – modelima VW up i Seat Mii. Po logici stvari, oba automobila će uskoro slediti Citigo u odlasku u penziju, jer se čini nerealnim da ostanu još dugo na tržištu.

Govoreći o elektrifikaciji Škode, Alan Fejvi je naveo da nije siguran da li bi plug-in hibridna varijanta modela Scala bila dobra ideja, pre svega jer bi to podiglo cenu ovog automobila. On je potvrdio da Škoda pažljivo prati razvoj situacije u vezi sa baterijskim vozilima.

Očito je da Škoda igra što je moguće bezbednije, bez pompeznih najava o potpunoj elektrifikaciji. Tako i ne znamo koji će biti sledeći EV model ovog proizvođača, jer će očito sačekati da vide kakav će biti uspeh Enyaqa.

AutoRepublika 

(966)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Komentar n anaslov- hvala Bogu.

J4ZZ3R

Nemoj tako, korektan autic bas. Jeste da nije uspeo da se prodaje kolioo su ocekivali zbog tvojih Fiata 500 i Pande i jeftinog enterijera, ali sve u svemu po meni najbolje cenovno pogodjen VW

Don

Fiat Rules!🎷🇮🇹

moron

Zar Citigo nije prešao u strujaše, na bazi tehnologije prethodnog strujnog golfa?