1. Home
  2. Vesti
  3. Ričard Hamond je još jednom pokazao da je Jenki u srcu
Ričard Hamond je još jednom pokazao da je Jenki u srcu
3

Ričard Hamond je još jednom pokazao da je Jenki u srcu

1.19K
3
Podelite sa prijateljima:

Čuveni britanski novinar Ričard Hamon je dosta puta pokazao da mu se mnogo dopada američka automobilska industrija. Džeremi Klarkson ga je često zezao da je Jenki u srcu, što voditelju emisija kao što su „Top Gear“ i „The Grand Tour“ nije teško palo.

Štaviše, tokom raznih emisija kada bi voditelji birali kojim modelom će upravljati, Hamond je često birao one proizvedene u „US and A“. Njegova privatna kolekcija je takođe bogata i uključuje dosta američkih modela.

Spomenućemo da se u garaži nalazi nekoliko primeraka modela Ford Mustang (iz 1968. i 2016. godine), zatim Buick Riviera iz 1971. godine, pa dve godine stariji Dodge Charger R/T i na kraju Dodge Challenger SRT-8 iz 2008. godine.
Britanskom novinaru je nedavno isporučen i najmoćniji serijski pikap kamionet koji je ikada sišao sa proizvodne trake.

Reč je o modelu Ram 1500 TRX koji pokreće 6,2-litarski benzinac sa osam cilindara u kombinaciji sa kompresorom. Razvija čak 702 „grla“ i maksimalnih 880 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača. Potrebno mu je samo 3,7 sekundi da ubrza iz mirovanja do 100 km/h.


Hamond je preuzeo vozilo u Nemačkoj, a onda isplanirao i uvoz u Veliku Britaniju. Tu je imao prilike da ga prvi put provoza i uveri se koliko je glomazan. Štaviše, Hamond će reći da parkiran pored TRX-a, njegov Land Rover izgleda kao igračka.

Spomenućemo da je ovaj kamionet dugačak nešto manje od šest metara uz masu od 2,9 tona. Nismo sigurni kakvi su zakoni na Ostrvu, ali smo protekle godine objavili priču da TRX (i to tjunirani model s hiljadu konjskih snaga) ne sme da bude vožen brže od 90 km/h osim ako ga vlasnik ne registruje kao putničko vozilo. Tu priču možete da pročitate ovde.

Hamond kaže da mu je cilj, želja da vozi kamionet Stellantisa oko godinu dana i da ga iskoristi za snimanje za nekoliko automobilskih medija, pre nego što vozilo zameni vlasnika. Nije nam jasno kako će se TRX ponašati u malim i uskim britanskim ulicama, ali nema sumnje da će biti atrakcija gde god da se pojavi, i svako će se sigurno okrenuti da ga vidi.


Doduše, Hamond je ranije pričao da najviše voli da živi u seoskim krajevima iako je često poslovno u Londonu, pa će kamionet verovatno biti korišćen na lokacijama bez mnogo saobraćaja.

Neka mu je sa srećom…

AutoRepublika

(1192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Čovjek koji najbrže spali električni auto 🤣😂

s mile

spali ili prevrne….

BB

Sve u kompletu 😜