1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako izgleda bazni Renault Megane!
Ovako izgleda bazni Renault Megane!
21

Ovako izgleda bazni Renault Megane!

5.89K
21
Podelite sa prijateljima:

Renault Megane u osnovnom paketu opreme uopšte ne izgleda loše. 

Mada su nas u prethodnoj deceniji proizvođači umeli neprijatno iznenaditi sa baznim izdanjima modela koji su mahom bili klot automobili. No, novije tendencije u automobilskoj industriji otvaraju vrata i za drugačiji pristup osnovim paketima opreme.

Dakle, pred nama je bazni model osveženog Meganea četvrte generacije. Ovako opremljen automobil u Francuskoj nosi sufiks Life, i njegova cena iznosi 22.200 evra.

Pa, šta se dobije za nešto više od 22.000 evropskih novčanica? Za početak, pogled spolja. Osnovni paket opreme kod Meganea donosi LED svetlosne grupe, kako napred tako i pozadi, što je svakako vredno hvale. Ono što odaje ovaj Megane i njegovu baznu „ulogu“ jesu pre svega čelični naplaci od 16 cola, sa ratkapnama za koje se ne može reći da su naročito privlačne.

Tu je i tipična radio antena, umesto ajkulinog peraja koje je dostupno u višim paketima opreme. Jedino dostupna boja za osnovni model jeste bela, što je u potpunom kontrastu sa Volkswagenovim Golfom 8 koji kod bazne varijante nudi samo crnu boju.

A u kabini? Unutar vozila potpuno crnilo i opšta monotonija. Pokušalo se dobiti malo karaktera sa nekoliko „hromiranih“ okvira, ali čini nam se da je taj poduhvat ostao neuspešan. Videli smo da je osveženi Megane ima u ponudi digitalnu instrumentalnu tablu, no ona je rezervisana za više pakete opreme.

Bazni francuski hedžbek koristi tradicionalnu instrumentalnu tablu sa dva potenciometra i malim ekranom izmešu njih. Nema ni naprednog displeja osetljivog na dodir za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Umesto toga, tu je stari bezbojni ekran dijagonale 4,2 inča sa većim brojem dugmića. Pohvalno je da upravljač ima integrisane komande za upravljanje osnovnim funkcijama informativno-zabavnog sistema.

Trebalo bi izdvojiti da Megane u osnovnom paketu opreme nudi bluetooth radio, potom „ručni“ klima uređaj, kao i tempomat. Ostaje iznenađenje što nema AEB-a, jer je ovaj dostupan kod manjeg Clija u baznom izdanju!

No, ono za šta Renault zapravo dobija najveću pohvalu jeste agregat. Za razliku od većine konkurenata koji za bazne modele iz C segmenta nude trocilindarske motore, francuska marka je kod Meganea ponudila pogonsku jedinicu sa četiri cilindra. U pitanju je 1,3-litarski turbo agregat koji razvija solidnih 115 konjskih snaga i uparen je sa šestostepenim manuelni menjačem, što je definitivno još jedna lepa vest.

Dakle, 22.000 evra za ovakav Megane, da li je malo, ili mnogo presudiće na kraju kupci odnosno tržište.

AutoRepublika 

(5886)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
djole

Hvala lepo, mada se tu nešto sa cenom ne uklapa. Kađar je sa baznom varijantom jeftiniji četiri hiljade. Zato ne verujem da je tolika cena za bazni Megan.

D_C

Renault je u Srbijii puno jeftinijji nego li u Francuskoj.

moron

Motor i menjač su najveća vrednost svakog automobila. Tako da je ovo ok. I pored nespornih gafova u nekim detaljima, poput odsustva AEB-a, što danas serijski nema ni Kadjar (ako ne grešim). A ni mnogi drugi.

D_C

Izgleda da ce mo morati da sacekamo do modela za bese li 2021 ili 2022 kada AEB postaje deo obavezne opreme u EU. U svakom slucaju, bice ga uskoro – barem na trzistu evropske unije.

Peki

Cene Renaultovih modela u Francuskoj su osetno vise nego li u Srbiji, cesto za 20 i vise procenata. Taj osnovni Megan, po mojoj proceni, prodavace se kod nas izmedu 17-18 hiljada evra. Evo kompletan cenovik za francusko trziste. Essence : TCe 115 Life : 22.200€ TCe 115 Zen : 24.200€ TCe 140 Intens : 28.500€ TCe 140 Edition One : 30.300€ TCe 140 R.S.Line : 30.500€ TCe 140 EDC Intens : 30.500€ TCe 140 EDC Edition One : 32.300€ TCe 140 EDC R.S.Line : 32.500€ TCe 160 EDC Edition One : 33.500€ TCe 160 EDC R.S.Line : 33.700€ TCe 300… Pročitaj više »

D_C

Ocekujem da ga uskoro vidim u rent-a-car flotama.

Don

Onaj bazni golf 8 kad se opremi do cijene od 22000€,dakle 5000 je jeftiniji, izgleda kao bomba u odnosu na ovo.

Zoca

A tek Skoda Scala!

Milan

Ma nema bas je Skoda skala bolja. Ruzan auto samo tako. Megan je avion za Skalu

Mile

Sada je cena za bazni Megan sa 1.33 tce manja od 15.000 evra, doduše od 100 konja, ali sumnjam da je restajling skuplji 7500 evra.

Ohlins adjustable damping

Bazni megan ce biti 14 500 – 15 000 plafon. Napravili ga sad isto ko klija od spreda. A klio je pravljen ko postojeći megan sppreda. Jedini napredak su cajgeriu baznom paketu. Stari su bili zlo a ovi prihvatljivi. Naravno počev od Intens paketa stvari su puno bolje, posebno lcd displeji koji je pitanje da li ostaju isti ili ce biti nesto ko na kliju. Realno rstajling samo da se kaže da je bio – ništa drugo a i cena ostaje ista.

da11

Za 22k € kupis Mazdu 3 koja je svemirski brod za ovog Megana.

don

pa i to, tako da mi cijena nije jasna

igi

Gde, u Francuskoj? Jer su ovo cene u Francuskoj.

Mile

Ovo u Srbiji košta max 13000

Daredevil

Vozim Megan već godinu dana, kupio nov 1.3 115 tce Limited, u vreme sajma bila akcija za navigaciju (90e) i uz navigaciju poklon digitalna instrument tabla, doplatio rezervni točak punih dimenzija i to je sve izašlo 15.730. Za te pare ne postoji bolji automobil, sa više opreme. Gledao i testirao većinu konkurencije. Ja sam prezadovoljan.

don

e to vec da.

moron

Ja u subotu videh u salonu pežoa 308 HB 1,2 e-THP 130 paket Style (izmedju Active i Allure), koji je bio, mislim, malo ispod 16k (nadam se da ne grešim). Moguće da je bio i 2019. godište.

Daredevil

Bez uvrede, ali taj PSA motor ima 3 cilindra, instrument tabla je stvar ukusa (meni je katastrofa), osim toga nemaju prodajni salon u NS, ostalo verujem da je ok, pa ko voli…

moron

Ma, nema uvrede, a nema (za mene) ni dileme da je 1,33 TCe bolji/poželjniji motor, kao što ni ja nisam ljubitelj „cajgera“ na 308 mk2.

DENIS

Zaboravljate da u Francuskoj mozete, zavisno koliko ste vesti, da dobijete od 5 do cak 20 procenata popusta!
Drugo ,imate mandatare kod kojih je cesto i jeftinije ako auto dugo stoji!