1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q8 debituje u junu
Audi Q8 debituje u junu
0

Audi Q8 debituje u junu

605
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je spremio pravu SUV tržišnu ofanzivu u narednih nekoliko godina, a krunu ponude u tom segmentu činiće model Q8. 

Piter Mertens, jedan od čelnika Audija,  nedavno je izjavio novinarima da će Audi Q8 definitivno debitovati u junu ove godine, u Šangaju. Nadolazeći model predstavljaće kupeizovanu varijantu regularnog Q7.

Mada se o novom Q8, sem fizičkog naličja iz špijunskih fotografija, ne zna mnogo, o njegovoj performantnoj verziji SQ8 se zna mnogo više. Gotovo je sigurno da će ova varijanta koristiti twin-turbo V8 zapremine četiri litra, ali će razvijati maje snage od sestrinskog modela, Lamborghinijevog Urusa.

U ponudi za SQ8 naći će se još i V8 TDI agregat, kao i 2,0 i 3,0 TFSI  benzinski motori, 3,0 TDI pogonska jedinica ali i e-tron varijanta – odnosno potpuno električna verzija.  O V10 i W12 agregatima nema ni govora, s obzirom na to da je Audi potvrdio da ukida ove motore.

Mertens je potvrdio da će Q8 biti novi uzor manjim modelima, te da će nadolazeći SUV asovi Audija – Q4, Q3 i SQ2 u manjoj meri preuzeti izgled prednjeg dela serijske varijante Q8.

Lansiranje pomenuta tri modela je sam vrh ledenog brega. Audi će se posebno fokusirati na kinesko tržište gde planiraju da do 2022. godine plasiraju „deset SUV varijanti“ prema rečima Mertensa. Čak sedam od pomenutih deset modela praviće se u Kini, dok će četiri automobila biti potpuno električni.

(605)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments