1. Home
  2. Vesti
  3. Šta donosi restilizovana Kia Sorento?
Šta donosi restilizovana Kia Sorento?
1

Šta donosi restilizovana Kia Sorento?

209
1
Podelite sa prijateljima:

Nezavisni saradnik ruske Autorevije je u redakciju poslao slike (teško kamufliranog) prototip primerka korejskog krosovera po imenu Kia Sorento. Fotografije su načinjene, ironije li, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, a zbog autoroskih prava, mi ih ovde nećemo objaviti. Sumnjamo da smo vas išta oštetili na taj način, i to ne zato što smo maliciozni prema Kiji, već zato „šminka vozila“ baš sputavajuća u smislu ocene stila.

Kako bilo, ljubitelji Kije iz Ruske Federacije su uspeli da povežu neke pojedinosti koje su vidljive i da daju sud o tome šta restilizovani Sorento donosi.

Evolucija enterijera Sorenta je razvijana u istom stilu kao što je to slučaj i kod velike većine savremenih automobila. Umesto zasebnih ekrana, imamo jedinstveni monitor, bolje reći panel monitora bez natkrivke. Levi prikazuje podatke od esencijalnog značaja za vozača, dok je desni namenjen multimedijalnim sadržajima. Da bi ovo moglo biti izvedeno, izmenjena je konstrukcija celokupnog čeonog panela i otvora za vazduh. Ali, zato je obruč upravljača ostao netaknut.

Konfiguracija kamuflaže, kažu otkriva da će Sorento dobiti novi izgled njuške vozila sa uspravno postavljenim prednjim svetlosnim grupacijama, što je nešto što videsmo na modelu koji se prodaje u Americi i koji se zove Kia Telluride. Ujedno, fotografije (mimo naslovne) i prikazuju detalje s upravo pomenutog atraktivnog Kijinog terenca.

Povrh toga, takav stil već postaje deo korporativnog identiteta južnokorejskog brenda. To tvrdimo jer su osveženi Picanto i Carnival slično osmišljeni. Zadnje signalne grupe prototipa pružaju novu grafiku, ali je oblik, to jest kućište stop svetala zadržalo istu formu. Očekivani su i novi odbojnici.

Nažalost, nismo prikupili nikakve informacije o tome kakve će tehničke, zapravo mehaničke promene doneti novajlija. Po svemu sudeći ih neće ni biti. U svakom slučaju, mediji iz Koreje obećavaju, sigurni su u to da će Sorento zadržati sve pogonske sklopove na koje se oslanjao i do sada na domaćem tržištu.

To praktično znači da će paleta motora integrisati sledeće jedinice: turbodizel od 2,2 litra sa 194 konjskih snaga, 2,5-litarski turbobenzinac sa 281 konjskom snagom i hibridni pogonski sklop čije srce čini turbobenzinski četvoroklipni motor zapremine 1,6 litara  Taj benzinac je dovoljno dobar za 180 „konja“, ali mu u pomoć pristiže i električni kolega koji dodaje 60 konjskih snaga.

Za kraj još da kažemo da će premijera azijskog novajlije biti upriličena negde tokom narednog meseca.

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Divno izgleda sa ovim promenama 🙂