1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenov novi brend Scout će predstaviti i Fordovo izdanje
Volkswagenov novi brend Scout će predstaviti i Fordovo izdanje
2

Volkswagenov novi brend Scout će predstaviti i Fordovo izdanje

208
2
Podelite sa prijateljima:

Naslov vas zbunjuje, zar ne? Pa zapravo i ja sam bio konfuzan, ali zapravo sve odjednom ima smisla. Priča je započela još pre nekoliko godina kada su Volkswagen i Ford objavili ambiciozni plan o saradnji. Pomalo nas je začudila takva vest pošto dve firme forsiraju potpuno drugačiju strategiju sa automobilima. Amerikanci vole veća komercijalna vozila dok se Švabe fokusiraju na štedljive modele, pa na taj način samo mogu da pomognu jedni drugima.

Ford će za Volkswagen konstruisati kombije i pikap kamionete, što smo nedavno videli kada je debitovao model Amarok kao prepakovni Ford Ranger, dok bi nemački gigant trebalo da pomogne američkoj strani sa električnim modelima.


To nas dovodi do još jedne iznenađujuće vesti koja je objavljena početkom godine. Naime, Volkswagen je postao vlasnik grupacije Navistar, a ona u svom vlasništvu ima brend International i sve njegove istorijske modele. Među njima je i model Scout koji se proizvodio veoma uspešno sve do 1980. godine. Volkswagen želi da ga oživi kao zaseban brend do 2026. godine, s ciljem da proizvodi električne terence i pikap kamionete za vožnju po svim podlogama.

Istovremeno je i Ford najavio da će lansirati potpuno novi električni pikap kamionet tokom narednih godine i da neće biti nova konfiguracija nekog već postojećeg vozila već originalni model. I kolege sa sajta Auto Evolution su uspele da pronađu povezanost među njima i donesu zaključak da će pikap Scout i Fordov novi kamionet zapravo biti jedno isto vozilo sa nešto izmenjenim stilom i drugačijim oznakama.

Američki gigant je zabeležio veliki uspeh sa svojim prvim električnim kamionetom pod imenom F-150 Lightning i primio je preko 200 hiljada narudžbi, pre nego što je ijedan primerak sišao sa proizvodne trake. Ne iznenađuje nas što Jenkiji žele još jedan model, ali kao što nam je poznato, samostalni razvoj vozila na struju svakako nije jeftin posao, pa povezanost sa Volkswagenom svakako ima smisla.

Ford je takođe najveći proizvođač komercijalnih vozila na svetu i ne sumnjamo da će novi Ranger-Amarok postići veći uspeh nego individualno osmišljeni prethodnici.

Kao veliki ljubitelj Forda, moram da priznam da me je uspaničila vest da će moj omiljeni brend sarađivati sa Volkswagenom, jer još uvek se sećam neuspešnog braka Daimler-Chrysler. Ali za sada saradnja dve firme daje više nego pozitivne rezultate…

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

VW je trebalo svoj novi pikap da lansira pod imenom Scout a ne VW Amarok. To bi bila dobra prilika da se oslobodi VW korporativnog dizajna i da pocne nesto novo, americko! Evo ga „Pasat“ na velikim tockovima:
comment image

Mustang

dobro je sve dok ne dođe do spajanja ili nasilnog preuzimanja akcija, ali nadamo se da ford neće doživeti sudbinu Chryslera