1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Aston Martin SUV će se zvati „Varekai“
Novi Aston Martin SUV će se zvati „Varekai“
0

Novi Aston Martin SUV će se zvati „Varekai“

217
0
Podelite sa prijateljima:

Novi zahtev za zaštitu imena koji je priložio Aston Martin, mogao bi da se odnosi na novi SUV.

Britanska marka je lansirala maloserijske proizvode u uskoj niši, poput Vulcana i Valkyrie, a na redu je i komercijalniji model, naravno, u SUV formi. Prethodnica mu je bio DBX koncept, a trebalo bi da se proizvodi u fabrici u St. Etenu, u Velsu, pre početka prodaje 2019. ili 2020. godine. Evo i naziva.

Podnošenje zahteva za zaštitu naziva je podneto 10. marta, a naziv o kojem se radi je „Varekai“. Aston Martin nije oficijelno potvrdio da će se novi SUV tako zvati, ali prati „V“ temu, nakon Vantagea, Vanqusha, Valkyrie i Vulcana.

Kada stigne na tržište, DBX/Varekai će počivati na potpuno novoj platformi Aston Martina i posedovaće brojne karakteristične detalje stajlinga, koji će ga odvajati od ostatka „ergele“. Glavni menadžer za kreativnost, Marek Rajhman, rekao je u nedavnom intervjuu da SUV izgleda različito u odnosu na bilo koji raniji Aston Martin.

Što se pogona tiče, očekuje se više opcionih jedinica, uključujući i 4,0-litarski biturbo V8 iz AMG-a, kao i Aston Martinov 5,2-litarski V12. Šef kompanije, Endi Palmer, takođe je potvrdio i hibridnu verziju, dok se električna očekuje nešto kasnije.

 

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments