1. Home
  2. Vesti
  3. Patriote predsednici koriste domaće automobile – Makron i DS7
Patriote predsednici koriste domaće automobile – Makron i DS7
0

Patriote predsednici koriste domaće automobile – Makron i DS7

4.02K
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski predsednik Emanuel Makron se na svaki način trudi da pomogne domaćoj automobilskoj industriji. Zahvaljujući lansiranju modela DS7 Crossback, kao i pojavljivanju francuskog predsednika u javnosti u ovom krosoveru, rukovodilac ove divizije u okviru PSA grupe, Iv Bonfon, predviđa da će se prodaja ove marke oporaviti tokom 2018., nakon sumornih prethodnih godina.

PSA grupa se bori svim silama da podigne obim prodaje DS game. Nakon što se predsednik Francuske, pojavio na svojoj inauguraciji pre deset meseci u tek predstavljenom DS7, pa to isto ponovio i prilikom nedavne zvanične posete Kini, tražnja za ovim modelom je značajno prevazišla očekivanja i planove proizvođača, rekao je Bonfon.

Očekuje se da će globalni prodajni rezultati DS game za tekuću godinu, pokazati rast, nakon dramatičnog prošlogodišnjeg pada od 39%, rekao je šef marke DS, u razgovoru sa novinarima krajem nedelje za nama.

„Verujem da će nam poslovna 2018. godina biti uspešnija,“ tvrdi Bonfon. Ipak, objavljene prodajne brojke za februar, ukazuju na skroman rast prodaje od 0,5%, u odnosu na prošlogodišnji uporediv period.

Moderna DS gama, nazvana je po čuvenoj Citroenovoj limuzini iz 1955. godine. Marka je uspostavljena 2010. godine, lansiranjem kompaktnog modela DS3. Nakon toga, usledila je finansijska kriza, koja je u periodu 2013- 2014., umalo uvela PSA grupu u bankrot.

Preokret je započeo imenovanjem novog prvog čoveka kompanije, Karlosa Tavareza kada je DS marka počela da nudi svoje modele u jedinstvenom stilu, i od kada je počelo proširenje palete automobila sa prestižnim oznakama. Isporuke krosovera DS7 počinju već u martu na Starom kontinentu, dok će prvi primerci biti ponuđeni kupcima u Kini, u kasnijem delu godine.

PSA je takođe preoblikovala svoje partnerstvo formulisano kroz zajednički poduhvat (joint venture) sa proizvođačem automobila koji se nalazi u vlasništvu kineske države, Changan. Ovaj potez je usledio nakon velikog pada prodaje u Kini, sve tri francuske marke, unutar PSA grupe. Na najvećem tržištu sveta, prodato je samo 6.000 primeraka automobila sa DS oznakama, tokom prošle godine.

Makron je svojom inauguracionom vožnjom, za koju je koristio pomenuti DS7, praktično na velike muke bacio servere kompanije PSA, jer je tim činom, uzrokovao posete koje za 30 puta prevazilaze standardni obim pregleda portala proizvođača. Nešto slično, Makron je uradio i tokom januarske posete Pekingu, rekao je Bonfon.

„Predsednik je dao sve od sebe da DS7 učini zvaničnim delom transportnog protokola, tokom posete Kini,“ nastavio je on. „Kinezi su insistirali da visoki gost iz Francuske koristi blindirano vozilo okruženo specijalnim snagama policije u civilu, pa je tako moralo i da bude na putu od aerodroma do francuske ambasade u Pekingu. Međutim, čim se dokopao ambasade, Makron je blindirano vozilo, zamenio nacionalnim ponosom Francuske, modelom DS7.“

Interesantno je ovde primetiti da lideri regiona obožavaju nemačke premijum proizvođače, a da sebe smatraju ličnostima koje su izložene većem riziku po ličnu bezbednost od francuskog predsednika.

(4023)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments