1. Home
  2. Vesti
  3. Ford EcoSport Active za Evropu je ogoljen pre premijere
Ford EcoSport Active za Evropu je ogoljen pre premijere
0

Ford EcoSport Active za Evropu je ogoljen pre premijere

284
0
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni SUV Ford Puma je debitovao prethodne godine, dok je model starije generacije EcoSport još uvek u službi, a nemamo ni najavu za njegovo povlačenje u penziju. Uprkos vremešnosti, pa i kontroverznom dizajnu, prodajni rezultati ovog krosovera na Starom kontinentu su, od početka godine, u konstantnom usponu.

Oba mališana s povišenom pozicijom sedanja su postavljena na Fiestinu platformu, ali za razliku od Pume, koja je u potpunosti urbani model, pa je tako nedavno dobila i indeks ST, a koji je u gami američke marke inače rezervisan samo za nabrijane verzije, dotle je EcoSport replika punokrvnih SUV modela brenda, i mogao je biti naručen i sa sistemom prenosa snage na sve točkove.

Kako bi dalje razdvojili imidž EcoSporta od onog što predstavlja Puma, Ford je dodatno pripremio i vanterensku verziju prvonavedenog modela, i ona se označava poznatim nazivom „Active“. Debi ove verzije je zakazan za 6. novembar, ali su oficijelne fotografije krosovera „osvanule“ na globalnoj mreži, nečijom voljom, pre svečane premijere.

Očigledno, kao i u slučaju modela namenjenog brazilskim kupcima s oznakom EcoSport Storm, razlike u odnosu na standardni model su svedene samo na „off-road“ dekor na karoseriji, kao i u kabini. Gledajući od spolja, ovu verziju prepoznajemo po neofarbanoj plastičnoj oplati oko vozila, zatamnjenim staklima, kao i točkovima izrađenim od lake legure.

Zato su krov, krovni nosači, rešetka hladnjaka i kućišta retrovizora obojeni u crno. Zanimljivo je da je rezervni točak, koji je čak i ponuđen opciono u Evropi, neprikazan na ovim fotografijama, pa je moguće da i u verziji Active, za njega mora da se dodatno zavuče ruka u džep.

Glavna razlika koja odlikuje Active varijantu u odnosu na druge modifikacije, a tiče se unutrašnjosti, odnosi se na obloge sedišta koje su izvedene u veštačkoj koži, uz „izvezeno“ slovo A, na naslonima sedišta. Ostatak enterijera je apsolutno identičan kao na bilo kom drugom EcoSportu.

Prema navodima koje je pred automobilsku populaciju izneo španski sajt Autonoción, Ford EcoSport Active će na lokalnom tržištu biti moguće kupiti samo u varijanti koju pokreće turbobenzinski EcoBoost motor zapremine 1.0 litar. Razvija 125 konjskih snaga koje se šalju na točkove ispred vozača.

Oprema je usaglašena s najprestižnijom varijantom i uključuje autonomno kočenje u kritičnim situacijama, sistem za prepoznavanje premora vozača, svetla za maglu, senzore za svetla i kišu, limiter brzine i još svašta nešto. Međutim, ko poželi ovakav EcoSport, moraće baš momački i da plati za svoju simpatiju.

Prema preliminarnim informacijama, u Španiji će početna cena biti oko 24.100 evra, dok se na Pirinejima osnovna konfiguracija nudi za 20.560 evra. Ona nosi indeks Trend.

AutoRepublika

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments