1. Home
  2. Vesti
  3. Audi e-tron i Volkswagen T-Cross odlični na australijskom testu sudara
Audi e-tron i Volkswagen T-Cross odlični na australijskom testu sudara
0

Audi e-tron i Volkswagen T-Cross odlični na australijskom testu sudara

150
0
Podelite sa prijateljima:

Australijski ANCAP testirao je dva noviteta VW grupacije koji treba da uđu na tamošnje tržište, i oba automobila su zaradila pet zvezdica za bezbednost. 

ANCAP je pandan evropskom EuroNCAP, tako da vozilo prolazi niz scenarija sudara, kao što je frontalna kolizija, bočna, i tome slično. Posebno se insistira na primeni novih aktivnih bezbednosnih sistema, pa se isti testiraju u više od 100 različitih situacija, u kojima bi trebalo da izbegnu sudar, odnosno udaranje pešaka ili biciklista.

Volkswagen T-Cross zaradio je ukupno 86% za zaštitu odraslih putnika, dece i osetljivih grupa učesnika u saobraćaju (pešaci i biciklisti). Ataše za medije ANCAP-a istakao je da je u pitanju odličan rezultat. „Ovo je impresivan skor za ovaj segment“, rekao je predstavnika za medije.

Malo lošiji ukupan rezultat sa 82% imao je Audi e-tron, ali je ipak zaradio pet zvezdica za bezbednost. ANCAP je posebno pohvalio e-tron za odličnu zaštitu putnika dečijeg uzrasta, kao i napredan set aktivnih bezbednosnih sistema.

Volkswagen T-Cross trebalo bi da se nađe u izložbeno-prodajnim salonima u Australiji do kraja tekućeg meseca, dok će Audi e-tron stići do kraja godine.

P.S na fotografijama stoji EuroNCAP jer je ANCAP usvojio evropski protokol 2018. godine, te je testiranje u suštini isto. 

AutoRepublika 

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments