1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i Kia planiraju niže prodajne cifre za 2018. godinu
Hyundai i Kia planiraju niže prodajne cifre za 2018. godinu
0

Hyundai i Kia planiraju niže prodajne cifre za 2018. godinu

309
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai i Kia su, u plan poslovanja za tekuću godinu, ugradili procenu da će na globalnom tržištu, zbirno prodati 7,55 miliona vozila, što je najniži prodajni cilj, još od 2013. godine, a postavljen je samo trunku iznad rezultata ostvarenih u 2017. godini, kad je prodaja dostigla 7,25 miliona primeraka.

Oštar pad prodaje na najznačajnijim svetskim tržištima, Kine i SAD, značio je i globalni pad kumulativne prodaje od 7%, iako je na nekim tržištima južnokorejska grupa uspostavila rast. U padu prodaje je značajno prednjačio Kia brend. Korejski mediji, ovakve rezultate grupe na kineskom tržištu, obrazlažu političkim tenzijama u toj regiji Azije. Istovremeno, konkurentski, lokalni brend Geely je prosperirao i povećao tržišno učešće na teritoriji Kine. Pad prodaje na američkom tržištu se svakako ne može pronaći u političkim neprijatnostima na relaciji dve države. Ovu interesantnu temu smo već obrađivali tokom prethodnih meseci.

Tokom 2018., Hyundai Motor planira plasman 701.000 vozila na domaćem, kao i 3,9 miliona na inostranim tržištima. Planovi prodaje za Kia Motors su: 520.000 u Južnoj Koreji plus 2,3 miliona u inostranstvu. Dakle, plan je da preko 62% prodatih automobila grupe, nosi Hyundai oznake.

„Usled niskih stopa ekonomskog rasta, tokom dužeg vremenskog perioda, i jačanja politike trgovinskog protekcionizma širom sveta, automobilska industrija prolazi kroz buran period brzih promena, dodatno naglašenih sve snažnijom konkurencijom.“ – naveo je u elektronskoj poruci, upućenoj zaposlenima, predsednik kompanije Hyundai Motor Čung Mong-ku, a što je i dospelo u medije, zahvaljući kolegama iz Korea Herald.

Hyundai planira lansiranje 12 novih modela u tekućoj godini, sa akcentom na naizbežan SUV segment.

U subotu, 20. januara, izvestili smo, u sklopu najave Salona automobila u Ženevi, o globalnoj premijeri električni verzije subkompaktnog krosovera Hyundai Kona, koja je zakazana u kompleksu pored Ženevskog jezera, za mart ove godine.

 

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments