1. Home
  2. Vesti
  3. Opel kažnjen sa 65 miliona evra u Nemačkoj!
Opel kažnjen sa 65 miliona evra u Nemačkoj!
0

Opel kažnjen sa 65 miliona evra u Nemačkoj!

291
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Riselshajma primoran je da plati veliku novčanu kaznu zbog skandala u vezi sa dizel motorima. 

Kako javljaju nemački mediji, informacije su tek sada dospele u javnost, a Opel je pristao na kaznu još u februaru ove godine. Ukupno su na ime finansijskih penala morali da uplate u državnu kasu 64,8 miliona evra.

Iz kancelarije javnog tužioca u Frankfurtu kažu da je Opelu nametnuta kazna zbog problema oko dizel motora koji su emitovali značajno više azotnih oksida nego što je to dozvoljeno. Ističe se da se radi o CDTI agregatima koji vuku korene iz doba dok je ova marka bila pod upravom General Motorsa.

Opel je plaćanjem kazne izbegao da stigne do sudskog procesa, za razliku od Volkswagena koji očito veruje da se može u potpunosti izvući nakon varanja sa emisijom štetnih gasova kod dizel pogonskih jedinica pa su rešili da oprobaju sreću u sudskom procesu.

Pres predstavnici Opela ističu da nisu vršili nikakve prevare u vezi sa emisijom izduvnih gasova, odnosno da nisu ništa lažirali. Kako oni tvrde, kazna je usled prekrašaja u sferi administrativnih propisa, bez zalaženja u pojedinosti oko ove pozamašne svote koju su kako javljaju nemački mediji već isplatili.

AutoRepublika 

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments