1. Home
  2. Vesti
  3. Markione: „Alfa Romeo se ponovo rodio, ali je još uvek u jaslicama“
Markione: „Alfa Romeo se ponovo rodio, ali je još uvek u jaslicama“
0

Markione: „Alfa Romeo se ponovo rodio, ali je još uvek u jaslicama“

532
0
Podelite sa prijateljima:

Na marginama Salona automobila u Detroitu, šef FCA, Serđo Markione razgovarao je sa pripadnicima sedme sile o brojnim temama. Između ostalog Markione se posebno osvrnuo na revitalizaciju brenda Alfa Romeo.

Revitalizacija brenda počela je sa razvojem platforme Giorgio, u procesu pravljenja nove platforme učestvovali su i inženjeri Ferrarija. Prvi automobil revitalizovane Alfe bio je model Giulia, koji je po predstavljanju pokupio pozitivne kritike kako stručnih medija, tako i ljubitelja automobilizma.

Sasvim logično, u skladu sa SUV trendom, usledio je Alfa Romeo Stelvio, koji je u Quadrifoglio izdanju rekorder Nirburgringa za SUV modele. Titulu rekordera držala je svojevremeno i Giulia.

U maju 2014. godine, najavljena su ulaganja od 7 milijardi evra u razvoj novih vozila za Alfa Romeo. Danas, tri i po godine kasnije, upitan o budućnosti Alfa Romea, Markione je uveren da je ona potpuno svetla. „Iako cifre (prodajni rezultati) izgledaju obećavajuće, mi smo tek počeli. Alfa Romeo je još uvek u jaslicama“ izjavio je šef FCA.

Markione je dodao „Prave efekte videćemo tek nakon 2022. godine. Ukoliko se ne bude ulagalo u budućnost brendova kao što su Alfa Romeo i Maserati, onda FCA vrši finansijsko samoubistvo“.

I zaista, Alfa beleži znatno bolje prodajne rezultate. Primera radi, prodaja Alfa Romeo u SAD skočila je više od 2000%. U 2016. godini italijanski brend prodao je samo 528 automobila u SAD, a prošle oko 12.000. Iako nesumnjivo veliki uspeh, ovo su ipak brojevi koji moraju biti znatno veći ukoliko Alfa Romeo želi veću finansijsku stabilnost.

Markione je ujedno najavio da će Giorgio platforma uskoro biti ustupljena i Maseratiju, a postoji mogućnost da je preuzmu i Dodge i Jeep, sve u skladu veće saradnje unutar grupacije.

Prema kalendaru koji je Alfa Romeo objavio u maju 2014. godine, kao i na osnovu najnovijih informacija, ovaj proizvođač sprema model u C segmentu, koji bi bio rival BMW seriji 1, još veći SUV, kao i naslednika za 4C.

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments