1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik Lexusa LFA ipak moguć? (video)
Naslednik Lexusa LFA ipak moguć? (video)
1

Naslednik Lexusa LFA ipak moguć? (video)

266
1
Podelite sa prijateljima:

Između decembra 2010. i decembra 2012., Lexus je proizveo ukupno 500 LFA, a 10 odsto proizvodnje je bilo rezervisano za ekstremni „Nürburgring Package“. Mada izuzetno poželjan, još je desetak primeraka na lageru, tako da se ne može kao veliki komercijalni uspeh (verovatno zbog visoke cene). Ipak, „vrisak“ V10 mašine, čiji zvuk više podseća na F1 bolide nego sami F1 bolidi današnjice, budi adrenalin kod svih onih kojima benzin teče u žilama. U međuvremenu, Lexus je bio vrlo jasan da neće biti naslednika.

Ipak, ove nedelje na NAIAS-u u Detroitu, potpredsednik Lexus grupe, i generalni menadžer, Džef Braken, saopštio je da je kompaniji potrebna nova perjanica. I ne samo to, već su prodavci tražili naslednika LFA, što je kompanija ignorisala. Međutim, to znači da naslednik LFA ili „nešto slično“, nije definitivno odbačeno.

Naravno, u današnje vreme su prioritetniji SUV/krosover modeli, tako da je japanska marka predstavila futuristički LF-1 Limitless koncept, koji možda najavljuje superluksuzni serijski krosover. Još uvek nije jasno da li će on preuzeti formu naredne LX generacije, ili će u pitanju biti potpuno drugačiji moji. Lexus nije potvrdio da je koncept prethodnica serijskog modela.

Toyota GR SuperSport koncept

Ukoliko naslednik LFA i dobije „zeleno svetlo“, ne treba ga očekivati pre isteka dekade. U međuvremenu, Toyota koketira sa idejom superautomobila nakon otkrivanja spektakularnog GR SuperSport. Reč je o derivatu WEC trkača sa gotovo 1.000 ks i hardverom usvojenim sa TS050 Hybrida.

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Sjajan automobil, zvuk čista perverzija, jako skup u odnosu na konkurenciju i raritet, dizajn odolijeva vremenu:-)