1. Home
  2. Vesti
  3. Renault-Nissan alijansa prodala najviše automobila u 2017.
Renault-Nissan alijansa prodala najviše automobila u 2017.
0

Renault-Nissan alijansa prodala najviše automobila u 2017.

361
0
Podelite sa prijateljima:

Predsednik Renault-Nissana, Karlos Gon, izjavio je da je francusko-japanska alijansa vodeća svetska automobilska grupa po prodaji automobila, uprkos tome što je Volkswagen grupa isporučila rekordnih 10,7 miliona vozila, što je rast od 4,3 odsto.

Volkswagen, koji je 2016. godinu završio kao najveći svetski proizvođač, još uvek se nije izborio sa dizel skandalom, ali je profitiriao iz ekonomskog oporavka Rusije i Brazila, kao i rasta prodaje u Kini. Gon je rekao da je VW grupa prodala manje automobila kada se iz računice izbace Scania i MAN, proizvođači teških kamiona.

„Renault-Nissan alijansa, sa više od 10,6 miliona isporučenih putničkih i lakih komercijalnih vozila u 2017., vodeća je globalna automobilska grupa“, izjavio je Gon pred parlamentarni komitetom u Parizu juče. „To je potvrđeno nakon što je Volkswagen jutros objavio svoje rezultate od 10,74 miliona, a u tu brojku je uključeno 200.000 teških kamiona, što mi nismo uključili u našu statistiku. Dakle, nema dalje diskusije ko je vodeći.“

Renault-Nissan alijansa takođe uključuje Mitsubishi i AvtoVAZ.

Toyota je izjavila prošlog meseca da očekuje da 2017. godine prodaja porasta za 2 odsto, na 10,35 miliona jedinica. U japanski konglomerat su uključene sledeće marke: Toyota, Lexus, Daihatsu i Hino. Takođe, Japanci su najavili prodaju od 10,5 miliona tokom 2018.

Pretprošle, 2016. godine, VW grupa je bila prva sa 10,3 miliona, Toyota druga sa 10,2, a Renault-Nissan treći sa 9,96 miliona isporučenih vozila.

(361)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments