1. Home
  2. Sajmovi
  3. Dubai Motor Show 2017. – Pregled dešavanja
Dubai Motor Show 2017. – Pregled dešavanja
0

Dubai Motor Show 2017. – Pregled dešavanja

271
0
Podelite sa prijateljima:

Dubai International Motor Show predstavlja veoma uzbudljiv četvorodnevni događaj koji na veoma raznovrsan način, i sa aspekta izloženih primeraka ali i ostalih pratećih aktivnosti svojstvenih glamuroznoj manifestaciji, nudi kvalitetno provedeno vreme automobilskim entuzijastima, ali i ostalim radoznalim osobama.

Sajam automobila u prestonici jednog od sedam emirata, Dubaiju, nema tako dugu tradiciju, s obzirom na to da je prvi održan 1989. godine. Ipak, svake godine događaj poprima na kvalitetu i značaju, a specifičan je i po tome što nudi priliku za upoznavanje sa srazmerno najvećim brojem spektaluranih automobila.

Značajan broj događaja na ovogodišnjem izdanju, odnosi se upravo na tehnologije budućnosti automobilske industrije: autonomna, elektrifikovana, vozila sa nultom emisiom, leteće automobile, ali i ostale napredne sisteme.

Manifestacija je startovala 14. novembra, a eventualne putnike da upoznamo i sa cenom ulaznice: 50 dirhama, odnosno 11,50 evra.

Interesantne aktivnosti na Dubai International Motor Show 2017

Bulevar snova

Bulevar snova će predstaviti posetiocima jedinstvenu mogućnost da se približe nekim od najbržih i najglamuroznijih svetskih automobila današnjice, uključujući i globalno prvi, ručno izrađeni Titanium superautomobil – Vulcano Titanium, koji proizvodi italijanska kompanija ICONA.

Trkaj se i pobedi

Omogućava da se stekne najbolje iskustvo vozne dinamike korišćenjem odličnog simulatora vožnje na stazi. Simulator je namenjen svima, od tinejdžera do zrelih osoba.

Aukcijska prodaja klasičnih primeraka

Oko dvadeset oldajmera će biti ponuđeno, tokom trajanja manifestacije, na online licitaciji, i to u organizaciji kompanije Copart. Aukcija će se održati u petak predveče.

Pregled nastupa pojedinih izlagača

Aston Martin

Aston Martin izlaže svoj hiperautomobil Valkyrie, po prvi put u ovom kraju sveta. Pored njega, biće izložen i Twas i kabriolet sa statusom ikone DB5 Convertible. Naposletku, tu je i nedavno lansirani DB11 sa V8 agregatom.

Jedan od velikih ekskluziviteta sa kojim je nastupio Aston Martin se odnosi i na Vanquish S Pearl Edition, kojih je proizvedeno samo deset primeraka, a koji je inspirisan idustrijom bisera. Vanquish S Pearl Edition se oslanja na tradiciju, vrednost i retkost bisera, sa svim regionalnim nitima povezanosti za ovaj region, a sve u izvedbi umetničkog tima Aston Martina.

Audi

Audi, divizija Srednji istok, prikazala je paletu novih modela, kao i najsvežija inovativna tehnološka dostignuća.

Tri su regionalne premijere: četvrta generacija perjanice Audi A8, potpuno novi Audi RS 5, prvi Audi trkački automobil GT4 kategorije – R8 LMS GT4, kao i potpuno novu liniju Audi Sport Performance Parts.

Infiniti

Infiniti je otkrio svoj novi model QX80 veliki luksuzni SUV, i ovo je svetska premijera. Nissan nije slučajno izabrao ovu destinaciju za premijeru ovakvog modela, o čemu smo već pisali . Dizajnerski stil, koji proizvođač naziva Powerful Elegance (moćna elegancija), daje nove smernice za izgled cele game, promovišući, snažan i izražajan estetski izgled.

Ovaj automobil nas je inspirisao istog trenutka kada smog a videli, pročitajte sve o njemu, ovde.

Lincoln

Lincoln nam je prikazao svoj Navigator za 2018. godinu. U eksluzivnoj predsedničkoj liniji (Presidential line), ovaj model predstavlja ultimativni izraz brenda. Izrađen je od najfinijih materijala prikupljenog sa svih strana sveta.

Mercedes-Benz

Nastup Mercedesa na manifestaciji je spektakularan. Za početak da naglasimo da je izložen Mercedes-Benz 600, inače poznat pod oznakom W 100, predsedničko vozilo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. U Pullman varijanti, izrađen je u samo 429 komada.

Naspuprot njemu, cela je paleta modela koji su izloženi kao predstavnici dostignuća današnje tehnologije, kojom raspolaže Daimler.

Od sportskih automobila, pored ostalih, prikazani su: AMG C63 Coupe; AMG A45 4Matic; AMG CLA 45 4Matic; AMG E63 S 4Matic+.

Poznata tjunerska kuća Brabus, postarala se da se u Dubaiju pojave modeli poput: Brabus 900 koji za osnovu koristi Maybach 650, sa instaliranim agregatom od 12 cilindara, koji je praktično najsnažniji agregat na svetu, ugrađen u terensko vozilo. Ubrzava do stotke za samo 3,9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 270 km/h. Proizveden je u samo 10 primeraka; Brabus Ultimate 125 zasnovan na Smart Fortwo, sa agregatom od 125 konjskih snaga i maksimalnom brzinom od 175 km/h. Izrađen je u samo 125 primeraka.

Šlag na Brabus tortu iz Dubaija predstavlja luksuzni enterijer ugrađen u Mercedes Sprinter, koji pored probranih materijala, raspolaže sa zaista eksluzivnom opremom. Nazvan je BRABUS Business Lounge.

Nastup Mercedesa bez Mercedes AMG Project One  ne bi bio kompletan. Tu su, naravno i modeli AMG GT (Concept, Coupe i Roadster)

Porsche

Porsche se predstavlja sa ukupno četiri nova modela, po prvi put u regiji. Šta sve nudi najnovija generacija SUV modela Porsche Cayenne, može da se vidi na sajmu, a i da se pročita na stranicama AutoRepublike. Povezanih vesti o ovom modelu ima više, pa ako vam se dopada, koliko i nama, koristite opciju pretrage na našem portalu. Pored njega, tu su i Panamera Sport Turismo, Panamera Turbo S E-Hybrid i izdanje u limitiranoj seriji: 911 Turbo S Exclusive Series. 

Range Rover

Range Rover je iskoristio ovu manifestaciju za svetsku premijeru svoja dva nova modela: Range Rover SV Autobiography Dynamic kao i Range Rover Sport SVR.

Range Rover Sport SVR je opremljen V8 petolitarskim benzinskim agregatom, modifikovanim na način da odbacuje 575 konjskih snaga uz 700 Nm obrtnog momenta. Pored toga, lakši je od prethodne generacije za celih 26 kilograma, što doprinosi da se sprint do stotke obavi za samo 4,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 283km/h.

Range Rover SVAutobiography Dynamic podiže lestvicu u smislu komfora i ekskluziviteta, unapređujući, pritom i performanse. Isti agregat kao u Range Rover Sport SVR, u ovoj aplikaciji, omogućava samo 10 konjskih snaga manje.

Lista proizvođača koji nastupaju na ovoj manifestaciji, obuhvata i:

  • Alfa Romeo
  • Bentley
  • BMW
  • Ferrari
  • Lamborghini
  • Maserati
  • McLaren
  • Mini Cooper
  • Rolls-Royce
  • Toyota

 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments