1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Morgan Aero GT u Ženevi (galerija)
Morgan Aero GT u Ženevi (galerija)
0

Morgan Aero GT u Ženevi (galerija)

268
0
Podelite sa prijateljima:

Retro je uvek u modi. 

Čuveni, ali danas ipak mali proizvođač automobila sa Ostrva predstavio je jedinstveni model u Ženevi. U pitanju je Morgan Aero GT, najekstremniji automobil ove marke do sada. Oznaka GT upućuje na specijalno izdanje regularnog modela Morgan Aero.

Britanci že napraviti svega osam primeraka pomenutog automobila i svaki će biti potpuno jedinstven. Kada neko od srećnika ko može sebi da priušti ovakvu egzotiku položi kaparu za vozilo, biće pozvan u sedište Morgana gde će dalje, u dogovoru sa dizajnerom i konstruktorima dati „lični pečat“ sopstvenom modelu dok je još u fabrici, te tako neće biti moguće naći dva identična automobila.

Morgan je saopštio da su njegovi konstruktori posebno radili na aerodinamičnim komponentama, te i da su svi karoserijski paneli ručno izrađeni. Morgan Aero GT koristi atmosferski 4,8-litarski V8 agregat koji razvija 372 konjske snage i uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem. Pogonska jedinica u Morgan stigla je iz BMW-a.  Sprint do „stotke“ obavlja se za 4,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 272 km/h.

Morgan Aero GT ujedno je i tačka na standardni model Aero koji se našao na tržištu daleke 2000. godine. Cena za specijalnu verziju iznosiće 170.000 britanskih funti i prateći porezi.

 

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments