1. Home
  2. Sajmovi
  3. Salon automobila u Parizu potvrđen za drugi deo oktobra
Salon automobila u Parizu potvrđen za drugi deo oktobra
0

Salon automobila u Parizu potvrđen za drugi deo oktobra

152
0
Podelite sa prijateljima:

Organizatori ovogodišnjeg jesenjeg Salona automobila u Parizu su juče predstavili promotovni poster koji praktično potvrđuje da će se sajam održati, uz najave o novom formatu događaja.

Setićete se da je korona uslovila otkazivanje priredbe koja je trebalo da se održi 2020. godine, ali evo sada, kako stvari stoje, svedočićemo ovogodišnjem skupu pod nazivom Mondial de l’Automobile. Od ranije se govorilo o tome da će koncept priredbe biti dubinski preispitan i reformsan, a pride će doći i do kalendarskih pomeranja, pa se smotra izmešta za period između 17. i 23. oktobra.

Ovaj deo vesti koji se tiče nedelje u kojoj se festival održava možete da prihvatite i kao podsećanje, s obzirom da je termin poznat još od jula prošle godine, ali je svakako tema pandemije nažalost još uvek otvorena, što će reći da je (donekle možda i) moguće da do pomeranja ponovo dođe…

Kako bilo, i pri pomisli na održavanje salona o kom pričamo, uzbuđeni smo jer evo „Ženeve“ na primer nije bilo prethodne tri godine. Jasno je da na to nije uticala samo korona već i opiranje izlagača da se predstave (čitaj „da podnesu značajne troškove izlaganja“). Na sve se od nedavno nadovezao i problem u nabavci elektronskih komponenti, pa sada još i rat u Ukrajini, pa je ova najava svakako divna vest.

Ne treba sumnjati da su se ovakvih događaja uželeli brojni ljudi, i da je živi kontakt s klijetnima najznanačajniji, pa treba pohvaliti i podržati namere o organizaciji. Francuzi pride imaju dodatni motiv jer će zasigurno ovaj salon biti iskorišćen za prikaz Renaultovog Australa, novog električnog Scenica, pa i krosovera utemeljenog na modelu 308.

Svakako da će fokus sajma u novom formatu biti na elektrifikaciji, konektivnosti i novim formama mobilnosti. S tim u vezi, direktor sajma, Serž Gašo je dao sledeću izjavu: „Novi format, impresivan i iskustven: ponovo osmišljena ruta za posetioce, obogaćen dnevni program, zadovoljstvo gledanja, dodirivanja i kao nikada ranije, isprobavanja modela proizvođača, sa ambicioznim testnim vožnjama, dostupnim svima“.

S druge strane, ne bi trebalo očekivati da će vozila biti razbacana svuda po gradu, kako je to bilo učinjeno jesenas na preformulisanom Salonu automobila u Minhenu.

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments