1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-3 unapređena
Mazda CX-3 unapređena
0

Mazda CX-3 unapređena

461
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda CX-3 je prošla kroz lako „umivanje“ za novu modelnu godinu. Ipak, poboljšanja su dobro razmotrena. CX-3 za 2018. dobija podršku u vidu sistema automatskog kočenja u slučaju nužde, standardnog na svim modelima. Sistem aktivira kočnice pri brzinama ispod 30 km/h, prevenirajući na taj način „čukanja“ u gradskim uslovima vožnje.

Mali krosover se pridružuje nekim drugim Mazdinim modelima koji u ponudi imaju G-Vectoring Control sistem, o čijem funkcionisanju više možete da pročitate ovde i ovde.

U Mazdi kažu da se najvažnija poboljšanja za CX-3 nalaze „ispod lima“ i mogu da se osete samo za volanom. Primera radi, neznatno revidirano ogibljenje  sa novim prednjim, kontrolnim donjim ramenima i rekalibrisanim amortizerima, kao i novim nosačima motora, obezbeđuje bolju voznu dinamiku, koja inače krasi ovaj model. S druge strane, poboljšani pragovi, deblja zadnja stakla, podmetači u podu koji suzbijaju zvuk i filtriranje mehaničkih zvukova armaturne table, uveliko su doprineli boljoj zvučnoj izolaciji.

Dodatne promene koje nisu vidljive golim okom su poboljšani odzivi menjača i papučice gasa.

Što se kabinskog prostora tiče, redizajniran je volan a tu su i novi kolor „head-up“ displej i adaptivni tempomat, uz automatsko kočenje u slučaju nužde pri visokim brzinama, upozorenje neželjenog izlaska iz vozne trake i automatska duga svetla.

(461)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments