1. Home
  2. Vesti
  3. BMW saopštio prve podatke o novoj Seriji 2 (GALERIJA)
BMW saopštio prve podatke o novoj Seriji 2 (GALERIJA)
0

BMW saopštio prve podatke o novoj Seriji 2 (GALERIJA)

177
0
Podelite sa prijateljima:

„Dvojka“ ostaje verna SUS motorima. 

Zvanična prezentacija biće održana kroz nekoliko nedelja, ali BMW je već dao nekolicinu informacija. Prva je verovatno ujedno i najvažnija – najmanji kupe u gami bavarskog brenda ostaje dostupan sa termičkim agregatima. U doba kada proizvođači masovno „prave mesta“ za dolazak EV modela, lepo je videti da se neki tradicionalni automobili i dalje ne daju pred električnom navalom.

BMW je plasirao i niz fotografija kamufliranog prototipa koji daje samo naznake kako će izgledati finalni proizvod. Iz pres službe nemačke marke najavljuju da će nova Serija 2 nastaviti da gazi sportskim stopama koje je kao pionir uveo model 2002.

Bavarci navode i da će vrh ponude nastaviti da bude performantni M2, dok je tik ispod njega pozicioniran M240i. Ova varijanta koristi motor sa šest redno postavljenih cilindara koji dostavlja 374 ks i uparen je sa osmostepenim automatskim menjačem. Snaga se prenosi na sva četiri točka, s tim da se preferira pogon na zadnje točkove.

BMW ističe i da će uvećati torzionu čvrstinu Serije 2 za nekih 12%, što bi trebalo da omogući još bolju voznu dinamiku. Što se tiče ostatka palete motora, Nemci su uskratili informacije, no i to će se saznati za nekoliko sedmica.

Proizvodnja nove Serije 2 u kupe izdanju počeće tokom leta i odvijaće se u Meksiku, u pogonu San Luis Potosi. Prodaja u Evropi startovaće u poslednjem kvartalu tekuće godine, dok bi prvi primerci trebalo da stignu do novih vlasnika početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments