1. Home
  2. Vesti
  3. MERCEDES-BENZ X-Class Predstavljanje u toku
MERCEDES-BENZ X-Class Predstavljanje u toku
0

MERCEDES-BENZ X-Class Predstavljanje u toku

279
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon brojnih špijunskih fotografija, i konceptne verzije izložene u Ženevi prethodne godine, Mercedes-Benz, u skladu sa najavama I dugotrajnom kampanjom, konačno ulazi na tržište pikap kamioneta. Predstavljanje je upravo u toku i odvija se u Kejptaunu. Prodaja startuje pre kraja ove godine, na evropskom, odnosno, tokom 2018. godine na latinoameričkom tržištu.

Ideja proizvođača je da kroz X klasa objedini sve vrline pikap koncepta sa tradicionalnim vrednostima koje predstavlja Mercedes-Benz. Znači, očekujemo vozilo koje će biti funkcionalno, snažno, robusno, sa značajnom dozom terenskih mogućnosti, ali istovremeno i premijum profila, što podrazumeva savršen dizajn, udobnost, voznu dinamiku. U ponudi će se naći verzije sa pet sedišta u Double Cab konceptu

Zasluge za proizvod čije predstavljanje je upravo u toku dele i Renault Nissan alijansa sa platformom Navare i Alaskana, koja je iskorišćena i za X klasu. Daimler obećava značajan transportni potencijal svog pulena: najmanje 1,1 tona, uz mogućnost vuče do 3,5 tona teške prikolice. Svi su izgledi da će za pogon biti zaduženi samo snažniji turbo dizel i turbo benzinski agregati (za početak poznati V6 dizel sa 265 ks), posebno znajući da ovaj model neće biti ponuđen američkom kupcu, što predstavlja svojevrsno iznenađenje, obzirom na tradicionalnu naklonost tamošnje tražnje ka pikap kamionetima. Iznenađujuća je i najava da će X-Class biti moguće kupiti i sa samo zadnjim pogonom, mada su očekivanja da će glavnina prodatih primeraka imati čuveni 4Matic, permanentni pogon na sve točkove.

Razlike u odnosu na concept su minimalne i ogledaju se u veoma sitnim izmenama od kojih su najuočljivija spoljna ogledala većih dimenzija.

U enterijeru su očekivane veće izmene.

Diter Zeče,  prvi čovek Mercedesa je izjavio: „Sa ovim pikapom kompletiramo portfolio naše ponude. Želimo da ponudimo prestižan proizvod za poseble potrebe kupaca. Nova X-Class biće rodonačelnik novih, viših standarda u segmentu.

Kako promocija bude tekla, obaveštavaćemo vas dalje.

https://youtu.be/-Ww8khzqBT4

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments