1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. U štali pronađen prljavi Ford F-250 iz 1977. godine (VIDEO)
U štali pronađen prljavi Ford F-250 iz 1977. godine (VIDEO)

U štali pronađen prljavi Ford F-250 iz 1977. godine (VIDEO)

395
1
Podelite sa prijateljima:

Pre SUV-a Forda Explorera, postojao je kamionet Ford F Serije Explorer, koji je bio paket opreme koji se nudio u F seriji u to vreme, od F-100 do F-350. To ima i ovaj konkretan pikap, jednoredni F-250 Custom iz 1977. sa lepom crvenom spoljašnjošću sa belim prugama. Ipak, to se ne bi moglo primetiti sa svom ovom prljavštinom.

Tu dolazi ekipa WD Detailinga. Nakon 35 godina čame u štali, vlasnik pikapu konačno poklanja pažnju. Ali pre nego što se bilo šta od toga dogodi, treba ga osloboditi iz zatvora buradi, paleta i opreme koja blokira izlaz. Da stvar bude još gora, gume su probušene, a prljavi pod štale je klizav od blata. Stari pikap na kraju izlazi na videlo, gde se dobija jasnija slika izazova koji je pred ekipom. Prljavština je bukvalno slepljena na spoljašnjosti, a kratak pogled iznutra pokazuje odvratnu količinu mišjeg izmeta.

Tokom vađenja iz štale saznaje se da pikap ima samo 17.000 milja na satu. Pod uslovom da ovaj Ford nema smrtnih rana, mogao bi da vredi popriličnu sumu kada se sve očisti. Vidi se veliko udubljenje na vratima na strani vozača, koje je navodno izazvala krava tokom njenog boravka u štali, a na strani suvozača ima dosta udubljenja u farbi. Međutim, ne postoji značajna rđa, tako da je početna prognoza za F-250 dobra.

I postaje bolje kako se slojevi krhotine ispiru. Bele pruge paketa Explorer su u lepom kontrastu sa crvenom završnom izradom, a unutrašnjost se takođe odlično čisti, uprkos tome što gnezdo miša zauzima pretinac za rukavice. Što se tiče male kilometraže na brojaču kilometara, brz pogled na dno sedišta klupe pokazuje vrlo malo habanja. Sve indikacije ukazuju na to da je kilometraža ispravna.

Pikap ima ispod haube V8 motor zapremine 400 kubnih inča (6,55 litara) kojem je verovatno potrebno detaljno osveženje pre nego što se pokrene. Ali mašinsko poliranje daje ukusan sjaj boji i izgleda spremno za zabavu na terenu.

Vreme je bilo veoma ljubazno prema američkim pikapovima iz sedamdesetih i osamdesetih. Brza pretraga interneta otkriva sve vrste pikapa F-250 iz kasnih sedamdesetih koji se prodaju od 20.000 do 60.000 dolara. Sličan pikap sa jednom kabinom bez paketa Explorer prodat je na sajtu Bring a Trailer krajem prošle godine za 38.000 dolara, a imao je dvostruko veću kilometražu, a Zoki je pre par godina pisao priču o sličnom modelu vrednom 400 hiljada dolara.

AutoRepublika

Izvor: Motor1

(395)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pravo je zadovoljstvo jedan lepi oldtajmer ponovo dovesti u red! 🙂