1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera – Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake (GALERIJA)
Premijera – Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake (GALERIJA)
0

Premijera – Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake (GALERIJA)

177
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova gama bogatija je za još jedan predivan karavan. 

Dizajn koji emituje jasne AMG sportske gene sa praktičnom upotrebljivošću karavana čini se kao odlična alternativa za one koji žele bolje performanse nego što im to može pružiti neki krosover uz ujedno daleko uzbudljiviji vozački doživljaj.

Naravno, performanse su ipak u prvom planu. Pod haubom je 2,0-litarski agilni četvorocilindarski turbo motor koji raspolaže sa 306 ks i 400 Nm koji omogućava da se sprint do 100 km/h završi za samo 4,9 sekundi. Snaga se na obe osovine prenosi preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Kada je reč o dizajnu, do B stuba sve je identično kao i kod kupea, no nakon toga situacija se naravno menja. Uprkos karavanskom izdanju, CLA nije izgubio na atraktivnosti. Posebno se ističu petokraki točkovi od 18 cola (opciono 19), kao i zadnji difuzor, jer sve je u cilju boljih performansi.

Što se tiče enterijera, tu su sve prednosti AMG tretmana, koje se ogledaju u pre svega kvalitetnijim materijalima upotrebljenim unutar kabine. Naravno, MBUX sistem je i ovde našao svoju primenu kada je reč o informativno-zabavnoj tehnologiji.

Interesantno je da je kod ovog automobila dostupan i telemetrijski sistem za vozače koji će svoj model izvoziti povremeno i na trkačku stazu.

AutoRepublika 

 

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments